Acasă Actualitate Ziua Națională  la Lugoj! Defilare, depunere de coroane și buchete de flori...

Ziua Națională  la Lugoj! Defilare, depunere de coroane și buchete de flori la Monumentul Unirii

DISTRIBUIȚI

Primăria Municipiului Lugoj și Batalionul 183 Artilerie Mixta ,,General Ion Dragalina” au organizat, joi, 1 decembrie,  sărbătorirea Zilei Naționale a României printr-o ceremonie de depunere de coroane, jerbe și buchete de flori la Monumentul Unirii (Soldatul cu Pusca), din centrul urbei de pe Timiș, pe frontispiciul căruia stă scris ,, Români toți într-o țară sau toți într-un mormant” (Gheorghe TATARESCU).

Manifestarea a debutat cu acordarea onorului militar de către detașamentul de onoare, urmată de intonarea Imnului Național al României de către fanfara ,,Lira”. Festivitatea a continuat cu oficierea serviciului religios de catre P.On. Ionut FURDEAN, Protopopul Lugojului si P.C. Emanuel GAFITA, preot militar al Garnizoanei Lugoj. Detalii privind înfăptuirea Marii Uniri au fost expuse de muzeologul arheolog doctor Razvan PINCA, prezentarea acestora fiind urmată de depunerile de coroane și jerbe de flori.

Activitatea s-a incheiat, în acordurile fanfarei și în aplauzele numeroasei comunități lugojene prezente la eveniment, cu defilarea detașamentului de onoare constituit din artileristii lugojeni, pompierii și polițiștii locali din Garnizoana Lugoj.

 

Comentarii

comentarii