Acasă Actualitate Ziua Recoltei și concurs de ceaune, la 30 de kilometri de Timișoara....

Ziua Recoltei și concurs de ceaune, la 30 de kilometri de Timișoara. Veniți!

169
DISTRIBUIȚI

Tradiționala sărbătoare simbol al belșugului toamnei intitulată Ziua Recoltei 2021va avea loc în frumoasa comună Fibiș, aflată la 30 de km de Timișoara.

Manifestarea va începe la ora 12.00, când va demara și un provocator concurs de ceaune, unde se va prepara cel mai delicios gulaș și papricaș. Producătorii au standurile pregătite. Colțul desemnat școlii îi așteaptă pe cei mici cu activități distractive. Coșia și căluții își așteaptă „turiștii”. La ora 13.30, pleacă prima tură de biciclete.

Ceaunele fierb și emană arome cărora cu greu le poți rezista! Limonada răcoritoare vă așteaptă la un stand unde muncesc de zor două fete harnice.

14:00 – În colțul copiilor, începe atelierul de povești. Stttt! Așezați-vă roată și să începem. 15.00 – Pleacă a doua tură de biciclete.

Producătorii aranjează și rearanjează standurile pentru ca produsele să vă aștepte într-un decor perfect. În colțul copiilor, se aud glasuri vesele. E clar, activitățile le plac! Căluții de la cocie nu mai prididesc cu plimbările. Formația începe să se pregătească de cântat și încântat.

16.00 – Se aud primele acorduri, semn că spectacolul va începe curând. Înainte de toate, ca să fie cinstită tradiția locului, se aud recitându-se poezii și cântece în grai, aduse în fața celor prezenți de copii talentați ai satului. Bicicliștii s-au întors de pe traseu și sunt ocupați cu mancarea de ceaun. Să-i lăsăm să le priască!

Urmează jocul, degustări și voie-bună

21.00 – Se anunță încheierea evenimentului. Participanții se întorc la casele lor cu brațele pline de produse tradiționale, după o zi frumoasă, petrecută în aer liber, iar organizatorii încep să facă planuri pentru evenimentul de anul viitor.

Vă așteptăm la Festivalul Recoltei 2021, la Fibiș – este mesajul organizatorilor.

 

 

Comentarii

comentarii