Acasă Actualitate Ziua Siguranței pe Internet și Școala ta în siguranță  în școlile din...

Ziua Siguranței pe Internet și Școala ta în siguranță  în școlile din Timiș

DISTRIBUIȚI

Campania județeană “Școala ta în siguranță” continuă zilele acestea la Liceul Tehnologic Azur din Timișoara.

Activitățile,  realizate la inițiativa Inspectoratului Școlar Județean Timiș și a Instituției Prefectului Județul Timiș, sunt destinate atât elevilor, cadrelor didactice, cât și părinților  și vizează obținerea unui climat mai sigur în școlile din Timiș, prevenirea violenței și a delicvenței juvenile, a factorilor de risc și crearea unor seturi de valori și a unor comportamente dezirabile.

“De altfel, a fost marcată și SaferInternetday (Ziua Siguranței pe Internet), prin activități dedicate, probabil, în premieră la nivel național, pentru că noi credem în puterea lui împreună”, spune prof. Aura Danielescu, inspector șef al ISJ Timiș.

Activitățile destinate cadrelor didactice, elevilor și părinților sunt realizate în colaborare cu Biroul de Siguranță Școlară – I.P.J. Timiș, Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității – I.P.J. Timiș, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara, Direcția Generală a Poliției Locale Timișoara, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș “General Moise Groza” – Ordine Publică, Gruparea de Jandarmi Mobilă “Glad Voievod” Timișoara, Poliția Rutieră, Biroul de Combatere a Crimei Organizate, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș și Salvați Copiii Timiș, cu coordonarea departamentului de Educație permanentă din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

Campania va continua pe întreg parcursul anului școlar, în cât mai multe școli din județ, atât din mediul urban, cât și din rural – mai spune prof. Danielescu.

 

Comentarii

comentarii