Acasă Actualitate Zoltan Marossy: „Încălcarea libertăţilor se face nu numai de instituţii, ci şi...

Zoltan Marossy: „Încălcarea libertăţilor se face nu numai de instituţii, ci şi de persoanele fizice”

DISTRIBUIȚI

„Unde se termină libertatea şi unde începe libertinismul? Să fie o limită unde autorităţile să-şi facă datoria. Nu cred că e un loc în lumea asta unde toţi oamenii să fie mulţumiţi. România a intrat în al doilea ciclu brucanian, de 20 de ani. Sunt foarte multe de făcut. Cred că vom intra în “n” cicluri brucăniene”, a declarat Zoltan Marossy, subprefectul de Timiş, miercuri, 18 ianuarie, la Casa Adam Muller Guttenbrunn Timişoara, cu prilejul prezentării comisarului Romeo Kroner, pentru Germania, al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului din România (OADOR).

Cinci comisari

Organizaţia are acum cinci comisari în cinci ţări ale Uniunii Europene: Germania, Olanda, Italia şi Franţa. În România, are 14 comisari. Karl Singer, preşedintele Forumului Democrat German din Timişoara, a fost de părere că drepturilor omului se află pe nisipuri mişcătoare şi se leagă de existenţa libertăţii şi de democraţie. Ce sunt drepturile omului? Mulţi cetăţeni nu le cunosc şi nu sunt conştienţi că există şi mijloace juridice de apărare. OADOR are o misiune foarte grea. „Am decis să deschidem Biroul OADOR în Germania, fiindcă sunt multe de făcut, pentru românii de acolo şi fiindcă ţara noastră este membră a Uniunii Europene. Organizaţia noastră e pe primul loc în solicitarea cetăţenilor. E semn că suntem necesari. Spun că în România nu se respectă drepturile omului, iar unde s-au făcut abuzuri noi am intervenit”, a spus Teodor Raţiu, comisar-şef OADOR.

Cetăţenii încalcă drepturile cetăţenilor

Marius Popovici, împuternicitul Consiliului Judeţean Timiş în relaţiile cu Austria şi Germania, a fost mai moderat şi a fost de părere că nu se poate generaliza faptul că în România nu se respectă drepturile omului. E adevărat că există abuzuri ale instituţiilor, dar nu se poate generaliza fenomenul. Aurel Mihuţ, preşedintele Blocului Naţional Sindical Timiş, a contracarat şi a declarat că, dacă în România se respectau drepturile omului, cetăţenii nu mai protestau zilnic de şase zile, în toate oraşele din ţară. „Niciodată nu vom ajunge la supremul deziderat de conveţuire socială. Încălcarea libertăţilor se face nu numai de instituţii, ci şi de persoanele fizice, cetăţenii încălcă drepturile cetăţenilor”, a concluzionat Zoltan Marossy.

Kroner este născut în Peciu Nou, judeţul Timiş, şi se află în Germania de 21 de ani, unde conduce o afacere de succes. „Românii comit uneori ilegalităţi în Germania. Datorită acestui fapt dorim să fim alături de autorităţile germane în soluţionarea problemelor ivite”, a conchis Kroner.

Comentarii

comentarii