Acasă Politica „Zona Buziaşului a fost uitată de administraţia lugojeană”

„Zona Buziaşului a fost uitată de administraţia lugojeană”

DISTRIBUIȚI

Consilierul democrat-liberal Ştefan Blidariu a acuzat executivul lugojean că nu a pus în aplicare o hotărâre a Consiliului Local din anul 2009, dar şi că „încasează ilegal impozitul pentru terenuri considerate în intravilan, dar care sunt în extravilan” Consilierul democrat-liberal Ştefan Blidariu şi-a manifestat nemulţumirea, într-o conferinţă de presă, faţă de administraţia lugojeană. Conform spuselor consilierului PDL, „administraţia lugojeană a uitat de zona Buziaşului (zona cartierului IC Drăgan – n.n.), deşi a câştigat alegerile locale cu un program intitulat <De la periferie spre centru>”. Blidariu şi-a argumentat afirmaţia prin două promisiuni făcute de edilul-şef al Lugojului, dar care nu au fost puse în practică. „Ţinând cont de faptul că pilonii verzi de pe strada Buziaşului sunt unici în oraş, putem considera că această zonă este cea mai importantă, dar nu este deloc aşa. Deşi domnul primar a promis un sens giratoriu nou până la sfârşitul lunii martie, am pronosticat că acesta nu se va face nici în luna mai, ceea ce s-a şi întâmplat. Personal, acum cred că acest sens giratoriu nu se va mai face vreodată. Sensul giratoriu care trebuia construit în dreptul firmei Gammet nu a reprezentat decât o monedă de adormire a opiniei publice. Promisiunea făcută a fost doar un răspuns la presiunile locatarilor din zonă, adânc afectaţi de pilonii verzi amplasaţi de-a lungul drumului, prin disconfortul şi cheltuiala în plus înregistrată cu deplasarea până în ITL pentru a se reîntoarce apoi în oraş” a declarat Ştefan Blidariu.

Taxe de intravilan, pentru terenuri din extravilan

Consilierul democrat-liberal a mai lansat o acuzaţie gravă la adresa Primăriei, susţinând că cei aproximativ 100 de proprietari care deţin terenuri pe strada Buziaşului, pe partea stângă a sensului de mers spre ieşirea din Lugoj, până la calea ferată, trebuie să plătească impozite  de intravilan, deşi terenul pe care-l deţin se află în extravilan. Ştefan Blidariu a mai acuzat Executivul lugojean şi de faptul că nu a pus în aplicare o hotărâre a Consiliului Local din februarie 2009. Conform acelei hotărâri, suprafaţa de teren din zona Buziaşului, până la calea ferată, trebuia trecută în intravilanul municipiului, dar acest lucru nu s-a întâmplat. „În februarie 2009, în şedinţa Consiliului Local, la punctul patru, privind aprobarea temei de proiectare pentru realizarea Planului de Urbanism General al Lugojului, consilierul Adrian Serendan a propus mărirea intravilanului, pe partea stângă, până la calea ferată care merge spre Buziaş. Amendamentul lui Adrian Serendan a fost aprobat cu 17 voturi <pentru>. În acea şedinţă, domnul primar a afirmat că această porţiune a fost cuprinsă în noul Plan de Urbanism General. Din verificările ulterioare, mergând pe firul acelei hotărâri, am aflat că secretarul municipiului a transmis mai departe hotărârea la serviciul de urbanism, dar lucrurile s-au oprit acolo, iar amendamentul nu a mai fost operat niciodată în Planul de Urbanism General. Astfel, o hotărâre a Consiliului Local a rămas moartă de doi ani de zile, ascunsă în sertar, timp în care ar fi trebuit pusă în aplicare”, a spus Ştefan Blidariu, care este unul din cei peste o sută de proprietari de teren din zonă.

„Adresa de la Primărie este falsă”

 „Sunt unul dintre cei o sută de cetăţeni care au teren în zonă. Şi plătesc impozit de 2000 de lei, ca pentru un teren de intravilan, care, de fapt, nu este intravilan. Printr-o adresă a Primăriei am fost înştiinţat că o parte din teren este în intravilan şi o altă parte, în extravilan. Dar, printr-un alt document, eliberat de Oficiul de Cadastru Timiş, am fost informat că terenul cu acelaşi număr cadastral nu face parte din conturul de intravilan. Deci, adresa de la Primărie este falsă. Iar în situaţia mea mai sunt cetăţeni care au plătit impozite pentru terenuri în intravilan şi acele terenuri sunt, de fapt, în extravilan. Mai mult decât atât, hotărârea Consiliului Local nu este prinsă, ca temă de proiectare pentru Planul de Urbanism General, care se află în faţa ultimelor aprobări, astfel că cei peste o sută de proprietari, care ar fi trebuit să intre în alt regim privind terenurile lor, au rămas pe dinafară pentru următorii zece ani (atât timp este valabil Planul de Urbanism General – n.n.). Deci, hotărârile Consiliului Local nu sunt luate în seamă, iar impozitele pe terenurile agricole sunt mai mari, considerându-se că aceste terenuri, din extravilan, fac parte din intravilan. Toate acestea mă fac să concluzionez că zona Buziaşului este neglijată efectiv de administraţia lugojeană”, a conchis Ştefan Blidariu.
 

Comentarii

comentarii