Acasă Actualitate ”Zona pietonală este doar pentru pietoni”. Viceprimarul Cosmin Tabără ia atitudine după...

”Zona pietonală este doar pentru pietoni”. Viceprimarul Cosmin Tabără ia atitudine după ce o fetiță de doi ani a fost lovită de un biciclist

DISTRIBUIȚI
Foto: Opinia Timișoarei

Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, ia atitudine, cu privire la accidentul de bicicletă, de vineri seara și la accesul bicicletelor pe pietonală!

Amintim că un tânăr de 26 de ani care a condus o bicicletă pe strada pietonală Emanoil Ungureanu din Timișoara, iar la un moment  dat a surprins și accidentat o fetiță de doi ani.

Accidentul a avut loc, vineri seară, pe strada Emanoil Ungureanu din centrul Timişoarei. Fetiţa de doi ani se afla cu părinţii la plimbare, într-un loc unde este interzisă circularaţia pe biciclete sau trotinete. La un moment dat, curierul a izbit copila, apoi s-a prăbuşit peste ea cu tot cu bicicletă.

Părinţii fetei au sărit în ajutorul acesteia şi au dus-o imediat la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu”. Acum este internată la secţia de Neuropsihiatrie, avnd răni la nivelul capului.

Curierul pe bicicletă a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției.

În urma activităților desfășurate de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier Timișoara, conducătorul bicicletei a fost identificat și depistat fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “părăsirea locului accidentului fără încuvințarea poliției sau procurorului care efectuează cercetarea la fața locului” și “vătămare corporală din culpă”.

Viceprimarul Cosmin Tabără atenționează că e timpul să ne trezim și să recunoaștem că o pietonală este numai pentru pietoni!

“Un copil a fost victima unui accident în zona pietonală, provocat de un biciclist grăbit.

E cazul să ne trezim! Să revenim la normalitatea de bun-simț care ne spune că zona pietonală este doar pentru pietoni.

Eu și echipa consilierilor locali ai PNL vom cere în prima ședință de Consiliu local, adoptarea de urgență a unei hotărâri care să interzică circulația bicicletelor în zona pietonală!

Sunt convins că nimeni, indiferent de culoarea politică, nu își dorește să devină călăul unor oameni nevinovați. Deși, aceasta a fost una din primele inițiative ale USR în Timișoara.

De ce e nevoie să trăim tragedii ca să vedem realitatea?

Am spus din primul moment că bicicletele nu au ce căuta în Cetate, pentru simplul motiv că pot pune în pericol siguranța celor care circulă în zonă. Sincer, e unul din acele momente în care mi-aș fi dorit să nu fi avut dreptate.

Fetiței accidentate îi doresc multă sănătate, suntem alături de familie și de toți cei care se simt în pericol acum în zona de promenadă. Vouă tuturor vă cer sprijinul pentru inițiativa noastră. Vocea noastră trebuie sa fie puternică și dacă USR nu vrea, poate un număr mare de semnături îi va convinge”, îndeamnă viceprimarul Cosmin Tabără.

Comentarii

comentarii