Acasă Actualitate Zona pietonală, în atenția polițiștilor locali

Zona pietonală, în atenția polițiștilor locali

1169
DISTRIBUIȚI

Polițiștii locali acționează în zona pietonală a orașului pentru depistarea persoanelor care aruncă ambalaje pe jos și a celor care pătrund cu autovehiculele pe străzile pietonale. Nu scapă nici cei care circulă cu biciclete, trotinete, role, triciclete, skateboard-uri și alte mijloace de locomoție, circulația cu acestea fiind, de asemenea interzisă. Poliștii acționează îmbrăcați atât în civil, cât și în uniformă.

Principalele aspecte dinn atenția autorităților sunt depistarea persoanelor care abandonează diverse resturi alimentare și nealimentare pe domeniul public, cum sunt ambalaje, chiștoace de țigări, peturi, coji de semințe, etc. Doar în ultima săptămână au fost aplicate 84 de sancțiuni contravenționale pentru astfel de fapte, prevăzute cu amenzi între 500 și 1000 lei.

În ceea ce privește autovehiculele care opresc, staționează sau circulă prin zona pietonală, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au aplicat în ultima săptămână 83 de sancțiuni contravenționale. Străzile avute în vedere au fost străzile G. Lazăr, A. Pacha, Mușat și Palanca. Astfel de fapte sunt sancționate cu amenzi între 290 și 725 lei, în funcție de faptă.

Pentru că s-a încălzit și vremea, s-a înmulțit numărul persoanelor care circulă cu bicicletele în zona pietonală restricționată prin indicatoare rutiere. Pentru această faptă sancțiunile sunt între 870 și 1160 lei, trei persoane primindu-le în ultimele șapte zile. De asemenea, au fost amendate și alte două persoane care circulau cu rolele, cu viteză, printre pietoni, punând în pericol integritatea acestora. Pentru astfel de fapte se dau amenzi între 400 și 800 de lei pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani și între 200 și 400 lei, pentru persoanele cu vârsta între 14 și 18 ani.

În toate cazurile se poate plăti doar jumătate din sumă, în termen de 15 zile, iar Poliția Locală precizează că sancțiunile sunt aplicate în conformitate cu actele normative în vigoare, nefiind stabilite de polițiștii locali, ci de legiuitor.

Comentarii

comentarii