Acasă Actualitate Zona Soarelui şi Calea Buziaşului intră în reparaţii generale

Zona Soarelui şi Calea Buziaşului intră în reparaţii generale

373
DISTRIBUIȚI

proiectsoareluiÎn aceste zile se deschide un nou şantier la Timişoara. Lucrări în forţă de reparaţii a trotuarelor şi străzilor au loc pe Calea Buziaşului şi străzile adiacente, dar şi pe bulevardul Sudului şi străzile din apropiere.

Lucrările prevăd şi construirea a aproape 1.000 de locuri de parcare în Zona Soarelui, amenajarea a 9.000 de metri pătraţi de spaţiu verde şi plantarea a 40 de copaci.

Teren de fotbal de 5.000 de locuri pe Calea Buziaşului

În faţa Şcolii Generale 30 din zona Soarelui va fi amenajată o piaţetă. Primarul Robu a dat startul lucrărilor şi le-a transmis muncitorilor că sunt sub supraveghere strictă, edilul locuind chiar în zona în care vor începe în câteva zile lucrările. Termenul de finalizare este 12 luni, iar costul lucrărilor va fi de 23 de milioane de lei.

„Am mai făcut lucrări de cosmetizare în zonă, dar acum începe acest nou set de lucrări. În faţa Şcolii Generale nr. 30 se va face o piaţetă, nu vor mai avea o stradă, ci locuri de parcare, iar acest sit va fi piaţetă. Cred că acest cartier, locuit de multă lume, merită un tratament mult mai bun. De asemenea, vom avea în vedere şi un proiect de punere în valoare a acelui spaţiu viran din Calea Buziaşului, acolo vom realiza o bază sportivă, cu un teren de fotbal, care va avea cel puţin 5.000 de locuri”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Șantierul se va deschide pe străzile din jurul Școlii Generale nr. 30: Aleea Azurului, Aştrilor, Martir Nagy Eugen, Sirius şi Orion parţial (de la intersecţia cu strada Martir Nagy Eugen până Dr. Iosif Bulbuca).

Comentarii

comentarii