Acasă Actualitate Zvonurile s-au confirmat. Cristian Mîțu este noul director al Colterm

Zvonurile s-au confirmat. Cristian Mîțu este noul director al Colterm

590
DISTRIBUIȚI

Marți, 17 august, reprezentanții Primăriei Municipiului Timișoara transmit că a fost numit un nou director la Colterm. Cel care va prelua funcția, pentru o perioadă de patru luni, este Cristian Mîțu,  în ultimele luni președintele al consiliului de administrație al aceleiași companii.

Numirea a fost anticipată încă de acum cinci zile de Roxana Iliescu, consilier local PRO România. Aceasta scria, pe rețelele de socializare, că „băieții deștepți învestiți să rezolve problemele arzătoare ale societății, nu stau… croșetează negocieri de funcții și o nouă organigramă!”. Era vizat direct Mîțu.

Roxana Iliescu îl critica pe Cristian Mîțu pentru că „în loc să dea declarații în presă despre situația de la Colterm sau despre soluții și propuneri pentru redresarea societății, a dat explicații despre semnarea Procesului-Verbal de Recepție finală a lucrărilor executate de firma lui, pentru Colterm, după învestirea lui în funcția de conducere a societății beneficiare”, pentru că „habar n-are cum se convoacă o AGA la Colterm” și pentru că „ne-a mințit cu o nonșalanță de nedescris pe tema achiziționării certificatelor de CO2 și multe altele”.

Pe de altă parte, reprezentanții primăriei îl prezintă pe noul director drept cel însărcinat cu pregătirea companiei pentru iarnă. „Cristian Mîțu este absolvent de studii în management energetic și deține o diplomă de expert în accesare fonduri structurale de coeziune europeană. Cu o vastă experiență în managementul companiilor de producere și livrare a agentului termic, acesta a ocupat, de la finele lunii martie, funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Colterm S.A”, se arată într-un comunicat al municipalității.

„Colterm poate deveni o companie eficientă, iar în ultimele luni prioritățile mele au fost legate de acest deziderat. Acum, prioritatea mea este să pregătim compania pentru iarnă, să avansăm cât mai mult cu proiectele de reabilitare a rețelei termice primare și secundare, care odată încheiate vor reduce imens pierderile de rețea și să continuăm acordul cu Banca Mondială care va asigura un viitor sustenabil termoficării centralizate din Timișoara. Vreau să îi mulțumesc lui Petre Nenu, cel care a ocupat această funcție în ultimele luni pentru munca depusă și pentru deschiderea de care a dat dovadă. Sunt sigur că va face o treabă grozavă în funcția de inginer șef responsabil de dezvoltare”, a declarat noul director general Colterm S.A, potrivit comunicatului primăriei.

În același timp, spun reprezentanții primăriei, Colterm S.A. a lansat concursul pentru ocuparea funcțiilor de membri în Consiliul de Administrație, compania „dorind să atragă profesioniști în structurile sale de conducere”.

Atunci când a fost supus votului Consiliului Local Timișoara profilul membrilor din CA, tot Roxana Iliescu a fost cea care a avut de făcut mai multe obiecții. De fapt, cosiliera locală PRO România a avut patru amendamente, toate respinse. Consensul printre colegii a fost că „noii membri ai CA Colterm pot să aibă carnet de partid, atât timp cât «mențin pacea și echitatea socială»”.

 

Comentarii

comentarii