Acasă Cultura 10 poeți din Serbia și 10 din Timișoara s-au reunit în Piața...

10 poeți din Serbia și 10 din Timișoara s-au reunit în Piața Unirii și au recitat poezii

DISTRIBUIȚI

O amplă manifestare cultural – literară, de fapt, o sărbătoare a literaturii și a prieteniei ce leagă scriitorii din Novi Sad și Timișoara, cu multiple simboluri, care întărește prietenia dintre Serbia și România, a avut loc, marți 16 mai, seara, în Piața Unirii din Timișoara.

Invitat special a fost consulul Serbiei, Vladan Tadic. La eveniment au participat scriitori sârbi și scriitori români, reprezentanți ai instituțiilor culturale și ai bisericii, precum și publicul larg interesat de literatură.

În cadrul programului Timișoara Capitală Culturală Europeană, Întâlnirea Literară Româno-Sârbă se desfășoară, pe două zile, în 16 și 17 mai 2023, și este organizată de Uniunea Scriitorilor Timișoara și Uniunea Sârbilor din România.

Astfel, marți, de la orele 18,30, s-a desfășurat un recital bilingv de poezie, susținut de 10 poeți din Novi Sad și 10 poeți din Timișoara, în spațiul generos al  Pieței Unirii.

Deschiderea evenimentului va fi făcută de către prof.univ. dr. Cornel Ungureanu, președintele Uniunii Scriitorilor din Timișoara, care, împreună cu poetul și traducătorul Slavomir Gvozdenovici, au vorbit de prietenia istorică dintre scriitorii și oamenii de cultură dintre cele două țări vecine.

De asemenea, au fost prezentate cele două antologii bilingve de poezie apărute la Timișoara și Novi Sad, Capitale Culturale Europene în 2023, respectiv 2022.

Joi, 17 mai 2023, în cursul dimineții, vor avea loc lecturi și întâlniri cu elevii și profesorii de la Colegiul Național Bănățean și Liceul Teoretic “Dositei Obradovici”, ambele din Timișoara.

Comentarii

comentarii