Acasă Eveniment 10.000 de copaci vor fi plantaţi la Sânmihaiu Român

10.000 de copaci vor fi plantaţi la Sânmihaiu Român

DISTRIBUIȚI

se planteaza sanmihaiu-roman2Campania de împadurire „Pădurea Mea” demarează la sfârșitul acestei săptămâni, în Timiş. EcoStuff România, împreună cu Primăria și Consiliul Local Sânmihaiu Român organizează, sâmbătă, 20 aprilie, de la ora 9.00, plantarea a 10.000 de puieţi de stejar roşu şi frasin, pe două hectare şi jumătate, pe terenurile din jurul localităţii. Terenul este pus la dispoziție de primaria Sânmihaiu Român și este localizat imediat după podul peste Bega, pe partea stangă.

Județul Timiș se află în zona roșie a județelor din punct de vedere a suprafeței acoperite cu păduri. Avem doar 11,7% din teren cu păduri sau perdele forestiere, iar acest lucru ne situeaza pe locul 30 în România. Dacă media de împădurire în Europa este de 30%, iar România are doar 26%, putem doar să ne imaginăm situația în care se află județul nostru.

Organizatorii își doresc ca „Pădurea Mea” să devină cea mai mare și eficientă campanie de împădurire și plantare de copaci în Județul Timiș. Toţi cei care vor să se implice și să dea o mână de ajutor sunt rugați să acceseze www.EcoStuff.ro, pentru mai multe informații, să trimită un mesaj la padureamea@ecostuff.ro sau să-și anunțe participarea pe facebook.  

Comentarii

comentarii