Acasă Actualitate 130.000 lei – sancţiuni în urma controlului la balastierele din Timiş

130.000 lei – sancţiuni în urma controlului la balastierele din Timiş

DISTRIBUIȚI

O comisie mixtă, formată la nivelul Instituţiei Prefectului Timiş, s-a pus pe controlat balastierele din Timiş. Existau tot felul de reclamaţii din partea primarilor, care erau nemulţumiţi că maşinile care execută transportul de la balastiere le strică drumurile. „Încă din 2004, când lucram la consiliul judeţean, primeam nenumărate plângeri din partea primarilor că cei care lucrează la balastiere efectiv distrug drumurile şi nu se respectă tonajul. Atunci era un singur cântar. La primul camion depistat şoferul anunţa prin staţie firma unde lucra şi toată activitatea acestei societăţi se suspenda până nu mai era cântarul în acel loc”, a spus prefectul de Timiş, Mircea Băcală.

Mai sunt 10 societăţi de controlat…

Acum, aceste sesizări au revenit. Printre societăţile care exploatează astfel de balastiere se află şi societăţi care nu respectă reglementările privind mediul. Se fac exploatări fără autorizaţie de mediu, sunt exploatate agregate minerale fără a obţine licenţă, în foarte multe societăţi nu există înregistrarea în acte contabile. Aşa că a avut loc un prim control cu durata a două zile la aceste societăţi comerciale. În urma controlului au fost dispuse amenzi în valoare de 130.000 lei. Controalele vor continua. Au fost controlate 7 societăţi comerciale şi mai sunt în jur de 10 de luat la „puricat”.

„Acum, cei care au o intuiţie în a eluda legea şi a scăpa de plata taxelor solicită de la Mediu aviz pentru exploataţii piscicole. Ei exploatează agregate minerale pentru a crea condiţii pentru a avea o baltă de peşti prezentând şi un contract – justifică aceste exploatări prin existenţa unui contract prin care li se asigură puieţii de peşti”, spune prefectul.

Comentarii

comentarii