Acasă Eveniment 20 de ani de la reînfiinţarea PNL Timiş

20 de ani de la reînfiinţarea PNL Timiş

DISTRIBUIȚI

“Aproape tot ce este de maximă substanţă în construirea României moderne este datorită Partidului Naţional Liberal”, a spus preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu
PNL Timiş a împlinit, în luna ianuarie, 20 de ani de la reînfiinţare. Atunci, la începutul anului 1990, imediat după Revoluţia din 1989, ce a pornit de la Timişoara, PNL filiala Timiş s-a reînfiinţat. Duminică, peneliştii şi-au adus aminte de primele clipe ale reînfiinţării partidului, iar seniorii au povestit celor mai tineri cum s-au repus bazele acestui partid istoric în Timiş. La sediul PNL Timiş, de pe strada Gheorghe Lazăr nr. 1, au fost, deopotrivă, membri activi, invitaţi de la alte partide, printre care Gheorghe Ciuhandu, preşedintele PNŢCD Timiş şi primarul Timişoarei şi Halasz Ferenc, preşedintele UDMR Timiş, dar şi seniorii partidului, cei care au văzut istoria cu proprii ochi şi chiar fac parte din ea. “Aproape tot ce este de maximă substanţă în construirea României moderne este datorită Partidului Naţional Liberal. Este demn de subliniat că în ianuarie 1990, imediat după revoluţia română, un grup de oameni remarcabili au avut iniţiativa să reînfiinţeze PNL în judeţul nostru. Un moment de deosebită importanţă. Aş vrea să exprim în nume personal şi al filialei Timiş întreaga gratitudine pentru cei care au muncit pentru PNL, celor care au reînfiinţat PNL în Timiş şi tuturor celor care au pus umărul de-a lungul celor 20 de ani ca PNL să fie astăzi ceea ce este”, a spus preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu.

“Filiala PNL Timiş, încă de la început, cred că a fost cea mai puternică filială”
De la Bucureşti a fost prezent şi prim-vicepreşedintele PNL la nivel Naţional, Ludovic Orban. “Între noi, ca reprezentanţi ai PNL şi liderii celorlalte formaţiuni este o diferenţă uriaşă. Noi suntem obligaţi să ne comparăm cu înaintaşii noştri, cei care au făcut cu adevărat lucruri de seamă pentru istoria României, cei care au făcut ca în mare parte România de astăzi să arate aşa cum este. Filiala PNL Timiş, încă de la început, cred că a fost cea mai puternică filială. În judeţul Timiş am avut preşedinte de consiliu judeţean, în persoana domnului Coifan, am avut primar de municipiu, în Timiş PNL are potenţial de creştere. Sunt convins că în 2012 filiala Timiş a PNL se va bate pentru primul loc în competiţia internă din PNL. Vă doresc energie, inteligenţă, consecvenţă, putere, pentru că avem multe de făcut. Pentru viitorul PNL, astăzi suntem în cea mai bună poziţie politică pe care am avut-o în ultimii 20 de ani. Peste 40 la sută din populaţia României are o părere favorabilă despre PNL. Dacă stăm cu mâinile încrucişate, nu o să creştem aşa cum ne aşteptăm. Trebuie să  începem să facem lucruri care sunt normale într-o democraţie. PNL are cei mai de calitate membri dintre toate celelalte partide. Important este ca aceşti membri să poată să se pună în valoare. Să transmitem către oameni garanţia faptului că, dacă PNL se află la putere, lor le va fi mai bine”, a spus Ludovic Orban, duminică, la Timişoara.

“7 ianuarie, la ora 5 după-masă, primesc un telefon de la Bucureşti…”
La Timişoara trăieşte şi cel mai vechi liberal din ţară. Este vorba despre seniorul Horia Musta – cel mai vechi liberal din România, cel care a pus bazele organizaţiei PNL în Timiş în 1990. “Sunt deosebit de onorat şi impresionat. Felicit organizaţia Timişoarei că a luat această iniţiativă de a aniversa 20 de ani de la reînfiinţarea partidului. Cred că este cazul să amintesc cum s-a reînfiinţat partidul. Încă o dovadă că timpul fuge. 7 ianuarie, la ora 5 după-masă, primesc un telefon de la Bucureşti. Profesorul Teodor Moga. Acest om mă caută să merg la Bucureşti – mi-a spus – “am urgent nevoie de tine”, nu ştiam de ce. În ziua de 8, dimineaţa, la gară era profesorul Moga cu Dan Lăzărescu. M-am dus la partid şi la 10 era acolo Câmpeanu. Săndulescu. Şi mi s-a spus să iau conducerea. Am luat împuternicirea. La ora 1, la Camera de Comerţ am deschis această întâlnire. Erau vreo 55 de persoane. Am făcut un colectiv de cinci”, a povestit Horia Musta celor prezenţi la aniversarea a 20 de ani de la reînfiinţarea PNL Timiş. Horia Musta şi alţi liberali au primit diplome aniversare. Liberalii au ţinut şi un moment de reculegere pentru cei care nu mai sunt printre noi. De asemenea, au depus o coroană de flori la monumentul lui I.C. Brătianu.

Declaraţie la 20 de ani de la reînfiinţare
La 20 de ani de la reînfiinţarea PNL în Timiş, Biroul Permanent Teritorial al PNL Filiala Timiş a dat o declaraţie ce a fost citită de preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu. “Acum, în acest moment aniversar, declarăm solemn că PNL Timiş va susţine şi reprezenta întotdeauna, cu loialitate şi pricepere, interesele cetăţenilor harnici, cinstiţi, cu spirit de iniţiativă din judeţul Timiş, care cred în valorile libertăţii şi democraţiei, câştigate în decembrie 1989. Este dreptul bănăţenilor ca prin munca lor să-şi asigure un trai decent şi este datoria noastră, a liberalilor, să contribuim la aceasta”, se arată într-un fragment din Declaraţia făcută la 20 de ani de la reînfiinţarea PNL Timiş.
 

Comentarii

comentarii