Acasă Actualitate Noi şantiere pentru fluidizarea traficului rutier din Timișoara

Noi şantiere pentru fluidizarea traficului rutier din Timișoara

DISTRIBUIȚI

Timişoara nu are la ora actuală niciun inel rutier complet, lucru recunoscut marţi de primărie. Vor urma doi ani în care municipalitatea timişoreană va deschide noi şantiere pentru fluidizarea traficului rutier, cea mai amplă lucrare urmând să se desfăşoară în zona Pieţei Consiliul Europei.

”În 2019 vrem să terminăm un nou tronson, subteranul de pe terenul Openville, apoi pasajul dintre zona respectivă şi Circumvalaţiunii şi o ramură spre Torontalului, dacă va fi posibil. Artera subterană spre Torontalului (deschidere în Y a subteranului, n.r.) ar complica lucrurile, le-ar scumpi, dar ar fi un subteran pe două etaje care ar fluidifica traficul fără să se mai intersecteze. Se va analiza la studiul de fezabilitate şi oportunitatea/impactul (pe inelul 2) de a face un pasaj subteran acolo. Vom avea şi două noi poduri peste Bega. (…)”, spun reprezentanţii PMT.

Aceştia recunosc că ”în practică, nu avem niciun Inel funcţional acum”.

Vestea bună este că pe bd. Antenei se va turna asfalt în curând, etapa fiind întârziată de Enel, care a rugat primăria să mai întârzie puţin, pentru a-şi duce în subteran cablurile.

Pe lângă acest subpasaj, municipalitatea mai are în plan demararea cu prioritate a lucrărilor la Solventul, dar acolo mai sunt probleme de proprietate asupra terenului.

Comentarii

comentarii