Acasă Actualitate În 2018, Bacalaureatul începe în luna februarie

În 2018, Bacalaureatul începe în luna februarie

DISTRIBUIȚI

Începând din anul 2018, Bacalaureatul începe în luna februarie. Examenele nu vor mai fi concentrate în perioada de vară, în lunile iunie și iulie, ci vor începe în… februarie. A stabilit Ministerul Educației!

Este oficial. Prima sesiune a Bacalaureatului în anul 2018 începe luni, 12 februarie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) și va fi urmată de evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (14 – 15 februarie). În zilele de 16, 19 și 20 februarie este programată evaluarea competențelor digitale (proba D), iar în perioada 21-22 februarie se va desfășura evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C).

Prima probă scrisă începe în vară. În 2018, proba de Limba si literatura română a Bacalaureatului va avea loc luni, 25 iunie. Proba la Limba si literatura maternă – Eb) este programată marți, 26 iunie, iar proba Ec) – proba obligatorie a profilului, miercuri, 27 iunie. Ultima probă scrisă – la alegere a profilului și specializării – proba Ed) – se va desfășura joi, 28 iunie. Rezultatele vor fi afișate în 4 iulie, depunerea contestațiilor, în aceeași zi, între orele 12 și 16, iar rezultatele finale vor fi afișate în 9 iulie.

Cea de-a doua sesiune a Bacalaureatului rămâne aproximativ la fel, cu examene care încep în 27 iulie și s etermină în 31 august, urmând ca în 1 septembrie să fie afișate primele rezultate.

 

 

Comentarii

comentarii