Acasă Economic 22 de hoteluri scoase la vânzare în Timiş

22 de hoteluri scoase la vânzare în Timiş

DISTRIBUIȚI

Numărul hotelurilor şi al pensiunilor scoase la vânzare a crescut cu aproape 60% în primul semestru

www.imobiliare.ro, principalul portal imobiliar din România, a efectuat o analiză a evoluţiei numărului de hoteluri şi pensiuni scoase la vânzare în primul semestru al acestui an, pe baza anunţurilor din portal. În primele şase luni ale anului, numărul de oferte scoase la vânzare a crescut cu 60%. Cea mai mare creştere a fost remarcată în zonele de munte. „La nivel naţional, asistăm la o explozie a numărului de unităţi cu destinaţie turistică scoase la vânzare. Dacă la începutul primului semestru portalul cuprindea 217 anunţuri, în prezent există 344 anunţuri valide. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în localităţile turistice din zonele de munte. În schimb, pe litoral şi în marile oraşe, Timişoara, Sibiu, Constanţa, Cluj-Napoca sau Bucureşti nu am sezisat evoluţii la fel de spectaculoase,” spune Adrian Erimescu, director general www.imobiliare.ro. Spectaculoasă a fost, în schimb, evoluţia numărului de oferte de pe Valea Prahovei, unde, cei care doresc să investească în turism au ce alege. Dacă la începutul primului semestru existau 5 hoteluri şi pensiuni scoase la vânzare, la sfârşitul intervalului, numărul acestora a urcat la 52. În Buşteni, numărul pensiunilor şi hotelurilor scoase la vânzare a ajuns la 35 la sfârşitul lunii iunie. În Predeal, situaţia este asemănătoare: 30 de oferte. În Azuga şi Sinaia, pot fi găsite până în 10 oferte.
În primul semestru, în Timiş au fost scoase la vânzare 22 de hoteluri şi pensiuni, în scădere cu 29% faţă de primul semestru al anului trecut. În schimb, în judeţul Arad, în aceeaşi perioadă au fost scoase la vânzare 10 hoteluri şi pensiuni, cu 233% mai multe decât anul trecut. În topul judeţelor cu oferte de vânzare pentru hoteluri Timişul ocupă locul 4, iar Aradul locul 8.

Oferte scumpe sau oportunităţi de criză?

În ultimii ani au fost finalizate zeci de hoteluri şi pensiuni în toate zonele cu potenţial turistic din ţară, pe de altă parte, însă, numărul turiştilor nu a crescut spectaculos, astfel încât, în prezent, oferta este foarte variată. Iată câteva exemple: în Buşteni, proprietarul unui hotel situat chiar la poalele Munţilor Caraiman solicită 2.700.000 de euro pentru imobilul său. Hotelul a fost construit în 2009, are cinci etaje, iar structura este de beton. Are o suprafaţă utilă de 1.000 mp, 40 de camere, şi 35 de băi. Camerele sunt prevăzute cu climatizare şi senzor de fum, imobilul funcţional şi racordat la toate utilităţile. In curtea de peste 1.069 mp sunt amenajate spaţii verzi şi locuri de parcare. Hotelul are, de asemenea, propria cramă; în Sibiu, cu 1.900.000 de euro, poate fi achiziţionat un hotel situat în partea de jos a oraşului, la câteva minute distanţă de mers pe jos faţă de centru. Hotelul are o suprafaţă utilă de 3.000 mp şi un teren de 1.800 mp. Are 61 de camere, fiecare cameră este amenajată într-un stil diferit şi dotată cu televizor / cablu şi grup sanitar propriu; în plin sezon estival, cu 685.000 de euro, poate fi achiziţionat un hotel de 3 stele, construit in 2006, situat în Mamaia Nord, pe litoralul Mării Negre, la câteva minute de punctele de interes ale staţiunii Mamaia. Hotelul dispune de 23 camere şi de un apartament complet utilat, în total 50 de locuri de cazare, un garaj subteran, parcare exterioară, bar, terasă şi grădină. Camerele sunt spaţioase cu tavan înalt şi băi proprii. Hotelul este construit pe un teren de 652 mp şi are acces direct la strada principală. Suprafaţa construită a hotelului este de aproximativ 1.225 mp.
 

Comentarii

comentarii