Acasă Eveniment 2267 de monede ridicate din locuințele unor hoți de obiecte arheologice, în...

2267 de monede ridicate din locuințele unor hoți de obiecte arheologice, în Timiș și alte cinci județe

DISTRIBUIȚI

11 persoane din Timiș, Caraș-Severin, Prahova, Argeș, Constanța și Vrancea s-au trezit luni dimineața cu polițiștii peste ei, după ce oamenii legii au aflat că ar face parte dintr-o rețea de traficanți de obiecte arheologice de patrimoniu furate de pe situri din Timiș și Caraș-Severin.

Cei care au pus la cale perchezițiile sunt polițiștii timișeni de la Serviciul de Investigații Criminale. Ei au descins în 15 locații în care se află 11 persoane suspecte de operațiuni ilegale cu bunuri de patrimoniu cultural. La acțiune participă peste 100 de polițiști din cadrul IPJ Timiș. „Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, efectuează 15 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Timiş (8), Caraş-Severin (2), Prahova (2), Argeş (1), Constanţa (1) şi Vrancea (1), la persoane bănuite de operaţiuni ilegale cu bunuri din patrimoniul cultural. Acţiunea vizează 11 persoane cu vârste între 30 şi 60 de ani, bănuite că, în perioada ianuarie 2013 – aprilie 2014, ar fi deţinut şi comercializat prin reţeaua internet, piese arheologice susceptibile a fi clasate în patrimoniul cultural, care ar fi fost găsite în urma unor detecţii în situri arheologice situate în judeţele Timiş şi Caraş-Severin”, transmit reprezentanții IPJ Timiș. Cei 11 sunt cercetați pentru furt calificat, spălare de bani și constituirea unui grup infracțional organizat.
În urma perchezițiilor polițiștii au ridicat din locuințele suspecților 2267 de monede, fragmente ceramice, vârfuri de sulițe din metal, un topor din bronz, un detector de metale, șase unități de calculator, un laptop și trei tablete. Șase suspecți au fost duși la audieri la sediul IPJ Timiș.

Comentarii

comentarii