Acasă Actualitate 23 de minori din secta ”Copiii Soarelui”, unii născuți la Timișoara, au...

23 de minori din secta ”Copiii Soarelui”, unii născuți la Timișoara, au dispărut cu mamele lor. Adi de la Brad voia 500 de copii ca să dea viaţă unei noi specii

DISTRIBUIȚI

Autorităţile sunt în alertă după ce au descoperit ororile şi abuzurile prin care au trecut tinerii din secta condusă de guru Adi de la Brad. Femei abuzate, violate şi copii crescuţi  în sălbăticie, departe de şcoală. Deşi primele strigăte de ajutor au apărut în 2008, nimeni nu a făcut ceva. 25 de ani le-a luat autorităţilor să descopere ce se întâmplă în comunitatea Copiii Soarelui din Munţii Apuseni condusă de guru Adi de la Brad.

Iar acum când au vrut să-i ia pe cei mici, autorităţile au mai avut parte de o surpriză: cei 23 copii au dispărut cu tot cu mamele lor.

Vârsta copiilor este între 4 luni şi 12 ani. Copiii sunt născuţi în Bucureşti Sector 1, Sector 2, Cluj Napoca, Timisoara. Şi în Brad sunt câţiva născuţi, dar mai mărişori.

Trei dintre copiii găsiţi de autorităţi în comunitate erau ai autoproclamatului lider spiritual. Oficial Adi de la Brad are şapte copii cu 5 femei şi îl aşteaptă pe al optulea chiar în aceste zile. Avea însă planuri mari, voia 500 de copii pentru a da naştere unei noi specii umane.

Copiii au recunoscut că nu au mers niciodată la şcoală. Ieri, reprezentanţii de la Protecţia Copilului s-a dus să îi ia pe cei mici în plasament. Nu au mai găsit pe nimeni.

Protecţia Copilului vrea să ceară ordonanţă preşedinţială pentru decăderea mamelor din drepturi, pentru privarea dreptului copilului la sănătate și educație. Copiii cu măsură de protecție vor fi la asistenți maternali profesioniști.

Încă din 2008, pe forumuri dedicate comunităţii mai mulţi părinţi strigau disperaţi după ajutor:

”Sechestrare de persoane, spălare de creiere, tratamente inumane și copii care nu merg la școală, nu beneficiază de medic, de educație.”

”E o mare escrocherie totul! Acești oameni ademeniți în “Copiii Soarelui” sunt realmente îmbolnăviți fizic, psihic, moral.”

”Sunt indignat de ceea ce se întâmplă acolo în zilele noastre. Acesta este un strigăt de ajutor! Vreau să iau legătură cu cei care vor să facă ceva în această privință.”

​”Sunt sora unui “Copil al Soarelui” care acum încearcă în răsputeri să își aducă sora pe linia de plutire și asta pentru că un om murdar a vrut să murdarescă și pe alții în jur.”

Prima mărturie video, înregistrată acum 9 luni, a fost a Damiei Salloum, fostă dansatoare şi vocalistă în trupa lui Alex Velea. A plecat din comunitate cu iubitul şi fiul în varstă de un an în ianuarie 2021.

Adrian Farcaş este în arest sub acuzaţia de şantaj, viol şi împiedicarea accesului la învăţământ obligatoriu.

Comentarii

comentarii