Acasă Actualitate 25 de studenţi se vor specializa în e-Activităţi

25 de studenţi se vor specializa în e-Activităţi

DISTRIBUIȚI

Marţi, 18 octombrie, la Universitatea Politehnica Timişoara a avut loc deschiderea programului pilot de specializare „Master în domeniul e-Activități”. La deschidere au participat cei 25 de studenţi admiși în urma interviului de selecție, cadre didactice ale UPT implicate în acest program, echipa Universității “Politehnica” din Timișoara de implementare tehnică a programului coordonată de prof. dr. ing. Radu Vasiu şi echipa de coordonare a proiectului de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca prin conf. dr. ing. Bogdan Orza.

 Proiectul eSTART (“Program multi-regional de studii masterale în domeniul eActivităţi”) are ca obiectiv general crearea de noi oportunităţi de învăţare si profesionalizare la nivel de master in domeniul eActivităţi, în concordanță cu nevoile economiei digitale și a economiei bazata pe cunoaștere si realizat intr-un parteneriat multi-regional intre 4 universităţi din Romania. Specializările oferite de acest program de master, desfăşurat în regim cu frecvenţă redusă, au în vedere dezvoltarea unui ansamblu de competențe de natură tehnologică, economică și managerială, focalizate pe următoarele direcții: e-Afaceri (tranzacții electronice, comerț electronic, managementul soluțiilor pentru e-Afaceri); e-Guvernare (tehnologii informaționale și administrare în guvernarea electronică); e-Media (soluții pentru managementul conținutului digital în educație, cultură, informații publice sau rețele sociale); e-Sănătate (tehnologii informaționale și servicii electronice pentru sănătate). Fundamentarea programului de studii universitare de masterat în e-Activități are în vedere o abordare multi-regională, în care patru universități iși reunesc eforturile și expertiza complementară din domenii specifice e-Activităților: tehnologii internet, sisteme multimedia, platforme pentru e-Activități, e-Media, managementul conținutului digital, sisteme pentru e-Sănătate (Coordonator: Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca); servicii electronice, tehnologii Web 2.0/3.0, semantic web, inovații digitale pentru mediul de afaceri, e-Guvernare, media digitală (Universitatea “Politehnica” din Timişoara); managementul proiectelor, comert electronic, modelarea datelor pentru decizii de management, e-Guvernare pentru afaceri, marketing online (Universitatea “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca); securitatea sistemelor pentru e-Activități, standarde pentru sisteme informatice medicale, protocoale de comunicații (Universitatea “Transilvania” din Brașov).

 
Programul va include și noile tehnologii educaționale de tip blended learning
 
Importanța proiectului eSTART a fost subliniată de coordonatorul proiectului conf. dr. ing. Bogdan Orza: „Încercăm prin acest proiect eSTART să inițiem și să acredităm in România un program de studii la nivel masteral in domeniul eActivități, in regim de frecvență redusă care va include și noile tehnologii educaționale de tip blended learning.” Implicarea Universității „Politehnica” din Timișoara în acest proiect, prezentată de coordonatorul local prof. dr. ing. Radu Vasiu „vine din preocuparea mai veche în zona tehnologiilor multimedia, din expertiza în e-learning, din dezvoltarea unor aplicații multimedia interactive și din dezvoltarea unor specializări la nivel de licență și master in domeniul multimedia. În urma acestei experiențe si a unei nevoi a pieței din România a apărut idea dezvoltării unui program multi-regional de master în domeniul eActivități, ca un program inedit pentru că implică fiecare universitate în zona de excelență pe care o are. UPT este implicată la mai multe nivele: dezvoltă cursuri, participă la dezvoltarea platformei educaționale, implementează programul de master in Timișoara.”
 
Studenţii speră să găsească locuri de muncă mai bune după absolvirea programului eActivități
 
Neluși Tănase, student în programul eActivități spune că: „Am absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare și am dorit să acumulez cât mai multe informații in domeniul multimedia pentru a îmi putea găsi un loc de muncă mai bun și mult dorit.”
„Lucrez de mulți ani în sănătate, cu o calificare în Informatica medicală și cred că acest program de studii este o oportunitate foarte bună, deoarece astăzi trebuie să ai baza de cunoştințe și calificare foarte bună. Sper că la absolvire să fiu mai bine calificată, să pot să fiu mai bine pregătită deoarece profesorii sunt foarte buni, vin de la cele mai bune universități din țară conform recentelor clasificări. Sunt foarte fericită că am fost admisă la acest program de studii,” spune şi Daniela Rotariu, studentă în programul eActivități.

Comentarii

comentarii