Acasă Eveniment 33 de migranți din Orientul Mijlociu, depistați într-un automarfar, la Nădlac

33 de migranți din Orientul Mijlociu, depistați într-un automarfar, la Nădlac

846
DISTRIBUIȚI

În această noapte, în jurul 01.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, au descoperit 33 de cetățeni străini, din Irak, Siria și Palestina, ascunși într-un automarfar încărcat cu profile PVC. La această acțiune au colaborat și polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş.

Automarfarul, prezentat pe sensul de ieşire din ţară, era condus de un cetăţean turc, în vârstă de 54 ani. însoțit de un conațional, în vârstă de 53 ani. Conform documentelor de însoţire a mărfii, era transportată tâmplărie PVC cu destinaţia Germania. La controlul specific, printre obiectele transportate, au fost depistate cele 33 de persoane.

„În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetățeni din Siria, Irak și Palestina, grupul fiind format din 17 bărbați, 6 femei și 10 minori, solicitanți de azil.  De asemenea, s-a mai stabilit că adulţii au vârste cuprinse între 20 şi 41de ani, iar minorii între 10 luni şi 16 ani și intenţionau să ajungă în vestul Europei”, transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

Șoferul va fi cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, iar cetățenii străini ascunși în camion, de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Polițiștii de frontieră asigură că la finalizarea cercetărilor urmează să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Comentarii

comentarii