Acasă Actualitate 48 milioane lei pentru noi rețele de apă și canalizare în Timiș

48 milioane lei pentru noi rețele de apă și canalizare în Timiș

DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș si Aquatim anunță că zeci de noi kilometri de rețea de apă și canalizare intră în lucru în județ.

Aquatim a semnat un contract care face parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”(cod SMIS 2014+ 125651), etapa a II-a, parte a Programului Dezvoltare Durabilă.

Contractul se ridică la peste 48 milioane lei și presupune următoarele lucrări:

Gottlob – Extinderea și modernizarea Stației de tratare a apei Gottlob, pentru alimentarea localităților Gottlob și Vizejdia.

 Bobda -Cenei – Extinderea Stației de tratare a apei Bobda, pentru alimentarea localității Cenei.

 Satchinez – O nouă stație de tratare a apei în Satchinez, pentru alimentarea localităților Satchinez, Hodoni și Bărăteaz.

Uivar – Extinderea și modernizarea Stației de tratare a apei Uivar, pentru alimentarea localităților Uivar, Pustiniș și Răuți.

Checea-Jimbolia – Extinderea Stației de tratare a apei Jimbolia, pentru alimentarea localității Checea.

Sânpetru Mare – O nouă stație de tratare a apei în Sânpetru Mare, pentru alimentarea localității Sânpetru Mare.

Banii sunt asigurați printr-un proiect european în valoare totală de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane fonduri nerambursabile de la UE, derulat de Aquatim, în cadrul căruia CJTimiș este partener cofinanțator.

Monitorizarea investiției va fi efectuată de ADI Apă – Canal Timiș al cărui președinte este Alexandru Proteasa, de asemenea vicepreședinte al Consiliului Județean.

Comentarii

comentarii