Abonamentele medicale private reprezintă o investiție înțeleaptă în sănătatea ta, care poate veni din partea angajatorului sau pe care o poți face chiar tu. Recomandate tuturor angajaților, ele sunt considerate o metodă eficientă de prevenție, astfel încât pacientul să fie încurajat să își monitorizeze starea de sănătate frecvent în cadrul unei clinici private sau într-un mod mai facil decât în sistemul de stat.
1. Cresc valoarea companiei angajatoare
Inclus pe lista beneficiilor, abonamentul de sănătate la o clinică privată oferit de către angajator este unul dintre cele mai căutate avantaje în momentul angajării.
Beneficiile oferite de către angajatori au ca scop creșterea randamentului angajaților și fidelizarea acestora, iar abonamentele medicale private contribuie din plin la asta. Mai mult decât atât, pentru că angajatul este încurajat să își evalueze periodic starea de sănătate, costurile legate de concediile medicale sunt mult reduse, statistic vorbind.
2. Oferă posibilitatea obținerii unei programări rapide
În cadrul multor clinici, pacienții care beneficiază de un abonament de sănătate au parte de timpi de așteptare mai mici atunci când vine vorba despre consultații și investigații medicale. Clinicile medicale ce oferă pachete de abonamente au, fiecare, o politică proprie privind organizarea programului medicilor, despre care e bine să te interesezi din timp.
3. Oferă flexibilitate în alegerea clinicii colaboratoare
Atunci când decizi să optezi pentru un abonament medical privat ai posibilitatea să alegi clinica preferată în funcție de o serie de factori importanți pentru tine. Poate ceea ce cauți sunt anumiți specialiști, poate te interesează o clinică ce excelează într-un anumit domeniu medical, poate te gândești la serviciul lor de pediatrie și la proximitatea față de casă, poate iei în calcul existența sau absența serviciului de urgențe – fiecare pacient are propriile sale priorități.
4. Oferă toate avantajele pe care le presupune sistemul medical privat
Iar din acest punct de vedere, avantajele sunt numeroase:
- Specialiști foarte buni, al căror renume îi aduce pe oameni în clinica respectivă;
- Timpi de așteptare mult reduși, grație sistemului de programări performant, care nu te va ține la ușa cabinetului ore întregi;
- Respectul față de pacient, manifestat de întregul personal, fără excepție;
- Curățenia;
- Aparatura modernă, performantă, care o concurează pe cea din spitalele de stat;
- Condiții hoteliere la standarde înalte, când vine vorba despre necesitatea spitalizării;
- Accesul la interacțiuni medicale interdisciplinare care contribuie la diagnostic și tratament mai rapide și mai eficiente.
Probabil că merită menționată și încrederea mai mare a tinerilor în sistemul medical privat decât în cel de stat.
5. Presupun utilizarea dosarului electronic al pacientului
Te-ai săturat să ai acasă dosare peste dosare, hârtii peste hârtii, pe care să le iei cu tine la medic întruna pentru a i le prezenta, fără să știi care dintre ele sunt relevante pentru el și care nu? Dosarul electronic al pacientului este un instrument online extrem de practic și de util care oferă acces medicului la întregul tău istoric medical.
Astfel, specialistul poate să știe de ce boli mai suferi, ce tratamente urmezi deja, dacă ai avut intervenții chirurgicale, ce investigații medicale ai făcut, când și cu ce rezultate.
Un dosar medical electronic complet permite consulturi interdisciplinare efectuate mai rapid și mai eficient. De asemenea, îți facilitează accesul la o a doua opinie, chiar dacă specialistul pe care îl preferi se află la mare distanță sau chiar în străinătate.
Serviciile medicale private sunt într-o permanentă dezvoltare, nu doar în lume, ci și în țara noastră, ele fiind caracterizate de performanță și promptitudine. Mediul concurențial funcționează în beneficiul pacientului, iar neajunsurile sistemului de sănătate de stat sunt un argument care cântărește mult, mai ales în ochii generațiilor mai tinere. În aceste condiții, încheierea unui abonament medical privat este o alegere logică și firească.