Acasă Eveniment 55.000 de pachete de ţigări descoperite în trei case de lângă frontieră...

55.000 de pachete de ţigări descoperite în trei case de lângă frontieră – VIDEO

DISTRIBUIȚI

Unii sătenii din Moraviţa au devenit fraţi de cruce cu traficanţii de ţigări…
Sătenii din Moraviţa au ales cea mai bună metodă pentru a scăpa de criză – au fraternizat cu traficanţii de ţigări. Mai multe case din localitatea timişeană Moraviţa, situată la câţiva kilometri de graniţa cu Serbia, rămân  în continuare depozite ambulante de marfă de contrabandă. Aici sunt cele mai bune locuri în care traficanţii de ţigări se pot aproviziona sau pot să-şi depună marfa, în caz de pericol. În urma mai multor percheziţii domiciliare, efectuate joi, din trei case au fost scoase aproape 55.000 de pachete cu ţigări netimbrate. Trei persoane sunt acum cercetate pentru „constituire, aderare sau sprijinire a unui grup infracţional”. De-a lungul timpului, poliţiştii timişeni au reuşit capturi spectaculoase, în special de ţigări de contrabandă, din casele situate lângă frontiera cu Serbia.

Ţigări şi whisky la tot pasul

Poliţiştii susţin că au mers la sigur. Ei au prezentat probele cu locuinţele „depozit clandestin de ţigări” procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara. Magistraţii nu au stat pe gânduri şi morăviţenii în casele cărora au fost descoperite ţigările au fost acuzaţi penal pentru aderare la un grup infracţional. Pentru a nu exista discuţii, percheziţiile au fost efectuate în acelaşi timp. „Din cele trei case au fost ridicate peste 54.550 de pachete de ţigări netimbrate de diferite mărci, valoarea totală pe piaţă a acestor ţigări fiind în jur de 267.000 de lei şi 48 de sticle de whisky, în valoare de 4.800 lei”, spune Marinela Apostolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Timiş.

Supărarea frontieriştilor i-a făcut să acţioneze…

Conform unor surse din poliţie, descinderile trupelor speciale în mai multe case din Moraviţa au avut la bază plângeri ale vameşilor şi poliţiştilor de frontieră. Aceştia au protestat că lor li se pun în cârcă toate capturile de ţigări confiscate de Inspectoratul de Poliţie Timiş. Or, oamenii de pe anumite ture de la Vama Moraviţa ştiau sigur că în acea zi nu a trecut nimic suspect pe acolo. Şi pentru a nu se lăsa mai prejos, poliţiştii de frontieră au reuşit şi ei o captură spectaculoasă, joi. Frontieriştii au confiscat 9.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de 37.000 de lei, descoperite într-un autocar. Maşina cu numere de Serbia a fost oprită la un control, înainte de intrarea în Deta. Marfa era înghesuită în plase, care erau puse sub scaunele autocarului. Ţigările au fost revendicate de două doamne din autocar, amendate fiecare în parte cu câte 1.500 de lei.

Comentarii

comentarii