Acasă Eveniment 6 angajați de la Profi și de la o firmă de pază,...

6 angajați de la Profi și de la o firmă de pază, prinși de DIICOT după ce au încercat să fure 7.200.000 de lei din conturile companiei

2334
DISTRIBUIȚI

diicot 33742100Șase indivizi acuzați de DIICOT că ar fi încercat să fure 7.200.000 de lei din conturile unui supermarket din Calea Lipovei din Timișoara. Aceștia au încercat să fure banii folosind un POS din societatea comercială însă pentru a încasa suma au introdus un cont bancar închis de doi ani, iar tranzacția a fost blocată. Trei dintre ei sunt angajați au supermarketului, iar alți trei ai firmei de pază care avea în grijă obiectivul.

Unul dintre cei șase, angajat al supermarketului, avea la dispoziție coduri PIN folosite de persoanal pentru accesul în meniul POS-urilor. În perioada 30 ianuarie-1 februarie 2017 acesta, împreună cu alți doi colegi și trei angajați ai firmei de pază, au efectuat mai multe tranzacții creditoare folosind funcția „refund” de la două POS-uri. Angajatul care a gândit toată schema trebuia însă să introducă în aparate un cont bancar în care ar fi urmat să intre cei 7.200.000 RON furați. Contul bancar introdus era însă închis încă din 2016 și astfel banii nu au mai ajuns pe mâna celor șase.

Reprezentanții supermarketului au observat tranzacția blocată și i-au sesizat pe polițiștii de la Crimă Organizată.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată, în care sunt cercetate șase persoane,cu vârste cuprinse între 20 și 28 de ani. În cadrul dosarului penal au fost puse în aplicare 6 mandate de aducere, persoanele bănuite fiind conduse la sediul poliției, pentru audieri. Un bărbat, de 24 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Comentarii

comentarii