Acasă Eveniment Ultima sută de metri pentru viitorii studenţi

Ultima sută de metri pentru viitorii studenţi

DISTRIBUIȚI

Universităţile timişorene nu duc lipsă de clienţi…
Înscrierile la Universitatea de Vest din Timişoara sunt peste aşteptări. Nici extrem de scăzuta promovabilitate de la bacalaureat nu încurcă calculele, la Timişoara. Cele mai asaltate facultăţi din cadrul UVT sunt cea de Economie şi de Administrare a Afacerilor, Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative, dar şi Facultatea de Matematică şi Informatică. Cel mai rău în topul înscrierilor stă Facultatea de Fizică şi Facultatea de Chimie. Listele finale vor fi afişate la UVT, pe 24 iulie.

Matematica revine în top

„Nu avem de ce ne plânge, poate procentul de înscrieri este chiar mai bun ca anul trecut. Cea mai mare surpriză este Facultatea de Matematică şi Informatică. Doar la profilul matematică s-au înscris deja 175 de candidaţi, mult mai bine ca în anii trecuţi. În top rămân, ca de obicei, facultăţile de economie şi drept”, ne-a spus rectorul UVT, Ioan Talpoş. La Facultatea de Economie şi de Administrare a Afacerilor s-au înscris, până vineri, 1.404 candidaţi pe doar 445 de locuri bugetate. Şi la Drept concurenţa este mare. Aici, pe cele 102 locuri fără taxă s-au înscris deja peste 600 de candidaţi.

Dezastru la Chimie şi Fizică

La Facultatea de Chimie este dezastru, doar 21 de înscrişi pe 60 de locuri. Nici amatori de a deveni fizicieni nu prea mai există. La Facultatea de Fizică s-au înscris 53 de candidaţi pe cele 65 de locuri. Până vineri, la UVT s-au înscris în total 4.257 de candidaţi. Aici nu sunt prinşi candidaţii de la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie, facultate care a început înscrierile abia vineri. Numărul locurilor disponibile la UVT este de aproximativ 6.000. Admiterea în facultăţile Universităţii de Vest din Timişoara se face, în general, pe bază de dosar, există însă şi specializări pentru care se dau probe eliminatorii. Înscrierile continuă la UVT, însă termenele de depunere a dosarelor diferă în funcţie de fiecare facultate. Mai multe informaţii se pot găsi pe pagina de internet www.uvt.ro.

Înscrierile la Politehnică, pe ultima sută de metri

Nici  Universitatea „Politehnica” nu duce lipsă de clienţi. Aproape 4.000 de locuri au fost scoase în acest an la concurs. Doar la câteva specializări din cadrul celor 11 facultăţi se mai dă examen de admitere, în rest va fi concurs de dosare. Aici există o singură specializare nouă la ciclul licenţă. Este vorba despre „Mobilier şi amenajări interioare”, la Arhitectură – cu durata studiilor de 3 ani. Cei care doresc să se înscrie la Politehnică o mai pot face până sâmbătă, 17 iulie.

Comentarii

comentarii