Acasă Eveniment Doi cetățeni străini, rătăciți la graniță. Au încercat să pătrundă ilegal în...

Doi cetățeni străini, rătăciți la graniță. Au încercat să pătrundă ilegal în Ungaria, dar aproape au ajuns în Serbia

DISTRIBUIȚI

Pe 14 noiembrie, în jurul orei 18.30, poliţiştii de frontieră din Sânnicolau Mare, judeţul Timiş, au depistat două persoane care intenționau să treacă ilegal frontiera, din România spre Serbia. Cele două persoane, de sex masculin, au fost observați la aproximativ 200 de metri de frontiera cu Serbia, deplasându-se pe jos,

Cei doi nu vorbeau limba română și nu își puteau justifica prezența în zonă. De aceea, poliţiştii de frontieră i-au condus pe cei doi la sediul instituției pentru cercetări. S-a stabilit că sunt cetăţeni din Egipt şi Libia, în vârstă de 22, respectiv 31 de ani, solicitanţi de azil pe teritoriul României. Bărbații au declarat că au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria cu intenţia de a ajunge în Austria, dar s-au rătăcit.

„În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei doi bărbaţi fiind predaţi Centrului Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţi de Azil Timişoara, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun”, au comunicat, referitor la acest caz, polițiștii de frontieră.

Comentarii

comentarii