Acasă Administraţie Comitetul Local pentru Situații de Urgență Timișoara a închis creșele, dar a...

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Timișoara a închis creșele, dar a uitat să și anunțe părinții

DISTRIBUIȚI

Duminică, 7 martie, la o zi după ce la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a aprobat propunerea de carantinare a Timișoara, iar Departamentul pentru Situații de Urgență a avizat și publicat ordinul, s-ar fi întrunit și Comitetul Local pentru Situații de Urgență Timișoara. Acesta din urmă, condus de primarul Dominic Fritz, a hotărât să fie închise și creșele din municipiu, după ce de la nivel guvernamental a fost omis acest amănunt.

Reamintim, sâmbătă, în conferința de presă de la finalizarea ședinței CJSU Timiș, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, răspunzând întrebărilor jurnaliștilor, a spus că o hotărâre de închidere a școlilor, grădinițelor și creșelor trebuie luată prin ordin comun al miniștrilor de la Educație și Sănătate. Acest ordin a venit duminică, însă au fost interzise doar activitățile de învățământ din școli și grădinițe, fără a fi menționat vreun cuvânt despre activitățile dedicate antepreșcolarilor, adică cele din creșe.

O parte dintre părinții celor mici a considerat că acestea vor rămâne deschise, din moment ce nimeni nu anunțase nimic oficial în legătură cu închiderea lor. Surpriza a venit luni dimineață. De abia după câteva zile, din câte scriu părinții pe Facebook, au dat pe site-ul primăriei de hotărârea Comitetul Local pentru Situații de Urgență. Aceasta nu a fost comunicată presei până în acest moment. Pe site-ul primăriei, într-o postare datată cu 8 martie, hotărârea arată așa:  

HOTĂRÂREA COMITETULUI LOCAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL MUNICIPIULUI TIMIŞOARA ADOPTATĂ ÎN CADRUL ŞEDINŢEI EXTRAORDINARE DIN DATA DE 7.03.2021, ORA 16 DESFĂŞURATĂ PE PLATFORMA ZOOM (…)

COMITETUL LOCAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL MUNICIPIULUI TIMIŞOARA CONVOCAT ÎN DELIBERARE ÎN DATA DE 7.03.2021

HOTĂRĂŞTE :

Art. 1. Creşele din administrarea Primăriei Municipiului Timişoara se închid temporar pe perioada stării de carantină zonală, respectiv în perioada cuprinsă între 08.03.2021, ora 00.00 – 22.03.2021, ora 00. 00;

Art. 2. Prezenta hotărâre intră în vigoare începând din data de 08.03.2021, după afişarea sa pe site­ul Primăriei Municipiului Timişoara.

Hotărârea a fost adoptată cu 14 voturi „pentru”, 0 voturi „împotrivă” şi 0 „abţineri” din cei 18 membrii votanţi, preşedintele şi vicepreşedintele Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Timişoara.

PREŞEDINTELE COMITETULUI LOCAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL MUNICIPIULUI TIMIŞOARA

PRIMAR

DOMINIC FRITZ

AVIZAT SECRETAR GENERAL

CAIUS ŞULI”.

Comentarii

comentarii