Acasă Actualitate La Timișoara, va fi înființată Aleea Muzicienilor, în zona Flora

La Timișoara, va fi înființată Aleea Muzicienilor, în zona Flora

DISTRIBUIȚI

Corneliu N. Vaida i-a propus avocatului Cosmin Tabără, viceprimarul Timișoarei, după o “plimbare tematică” împreună prin cartierul Iosefin, ca promenada din zona Flora să fie denumită Aleea Muzicienilor și să fie dedicată pentru aducere aminte tuturor muzicienilor timișoreni și bănățeni, care au adus faimă orașului, prin activitatea lor.

”Am propus de asemenea, ca aleea sa fie străjuită de busturile muzicienilor timișoreni trecuți în eternitate, și primul bust să fie al lui Adi Bărar, bust a cărui realizare este deja demarată.

O astfel de alee ar putea să fie chiar și o atracție turistică, un loc în care ne putem mândri cu concetățenii noștri, indiferent de genul de muzică pe care îl cântau.

Anul acesta, în afară de Adi Bărar, ne-a părăsit și celebrul taragotist Luca Novac, iar un alt bust care ar trebui să se regăsească pe acea alee, ar fi al dirijorului și compozitorului Iosif Ivanovici. … și să nu-l uităm pe Bella Kamocsa”, a explicat Corneliu Vaida.

Se pare că viceprimarul Cosmin Tabără a fost încântat de propunere și a promis că va depune toate diligentele pentru ca aceasta idee să prindă formă și să fie transpusă în realitate cât mai curând.

 

Comentarii

comentarii