Acasă Eveniment În Belinţ se vor vinde legume şi fructe exclusiv producţie locală

În Belinţ se vor vinde legume şi fructe exclusiv producţie locală

DISTRIBUIȚI

Deoarece au apărut speculanţii…
În curând vor dispărea tarabele de pe marginea drumului Timişoara-Lugoj
Când treci prin Belinţ, în goana maşinii, ai ocazia să vezi de-a lungul drumului fel de fel de precupeţi care vând tot felul de legume şi fructe, de la cartofi până la lubeniţă, roşii şi caise ori struguri. Oamenii se mai opresc şi mai cumpără, deşi staţionarea lor în faţa tarabei din faţa porţii belinţeanului încurcă circulaţia de pe un drum foarte circulat. Dar dacă ar fi numai asta… Unii dintre aceşti negustori sunt, de fapt, nişte bişniţari care în viaţa lor nu au scos un cartof din pământ sau nu au pus mâna pe o roşie. Pur şi simplu, cumpără marfa de la Piaţa de Gros din zona Ovidiu Balea din Timişoara şi vin cu ea la Belinţ pentru a le-o vinde celor care trec prin localitate drept marfă de Belinţ. Oamenii cumpără, dar nu puţini au îndoieli asupra provenienţei acestor legume şi fructe… deşi în sinea lor se gândesc că, de fapt, aceste produse sunt de la sera sau grădina din spatele casei. Nu în toate cazurile…

„Fac acest lucru pentru a proteja brandul de Belinţ”

Pentru a apăra brandul de Belinţ şi pentru a nu terfeli calitatea produselor ce provin din această localitate cu tradiţie în agricultură, primarul de Belinţ, Florin Gheorghe Laza, verifică provenineţa mărfii care se vinde pe marginea drumului pentru a fi sigur că ea nu se mai cumpără din Piaţa de Gros şi se vinde la margine de drum ca marfă de Belinţ.  „Am dat o hotărâre de consiliu prin care comercianţii plătesc un leu pe metru pătrat. În fiecare zi mergem să verificăm ce vine, să vândă doar produse autohtone de la ei din grădină. La 4-5 oameni nu le convine acest lucru. Sunt 4-5 oameni care au cumpărat de la Piaţa de Gros,  dar nu mai cumpără, şi le vindeau pe marginea drumului. Fac acest lucru pentru a proteja brandul de Belinţ”, spune primarul.

„Vor dispărea acei negustori de pe marginea drumului”

În curând, însă, vânzătorii de pe marginea drumului din  Belinţ vor dispărea cu totul. O nouă piaţă va lua fiinţă în oraş, pentru ca negustorii să nu mai stea la margine de drum, iar maşinile care opresc să nu mai pună în pericol circulaţia. Oamenii opresc în continuare în Belinţ să ia tot felul de produse – faptul că acestea sunt din grădina localnicilor are mare trecere, iar faptul că drumul Timişoara-Lugoj e unul foarte circulat contează mult şi pentru vânzători. E un vad destul de bun, cu clienţi de toate felurile şi din toate zonele ţării. „Vrem să facem o piaţă în centrul comunei – să nu zică – dom’le, noi vrem să  vindem, dar nu avem unde. O să facem un loc amenajat şi cine are de vândut să vină să vândă.  Vor dispărea acei negustori de pe marginea drumului. E pericol pentru circulaţie, opresc cu tirurile, opresc cu maşinile. Nu pot sta pe marginea drumului.  80 – 90 la sută e marfă serioasă. Erau 4-5 persoane care cumpărau din altă parte şi vindeau aici, la Belinţ. Oricum, cine a cumpărat marfă proastă nu mai vine a doua oară…”, spune primarul din Belinţ.

 

Comentarii

comentarii