Acasă Eveniment Titu Bojin: „Am speranţa că, încet-încet, se vor rezolva toate problemele...

Titu Bojin: „Am speranţa că, încet-încet, se vor rezolva toate problemele şi se vor închide gropile de gunoi de pe teritoriul judeţului”

DISTRIBUIȚI

Deponeul de la Ghizela merge înainte, deşi mult timp a stat fără operator. Acum are unul temporar – Salprest din Lugoj. Până să fie Salprestul în rol de operator, deponeul era terminat şi nu avea cine să opereze acolo, deoarece licitaţiile ori erau contestate, ori firmele prezente la „strigare” nu îndeplineau cerinţele necesare. În prezent, procedura de acordare definitivă a managementului deponeului este blocată, o firmă contestând în instanţă procedura. O firmă din partea Uniunii Europene a venit în Timiş pentru a monitoriza această investiţie.
 
„S-a făcut un contract pe şase luni, cu posibilitatea de a fi prelungit”

„Am avut întâlniri în ceea ce priveşte activitatea la deponeul de la Ghizela. Am avut o întâlnire în consiliul judeţean cu firma care se ocupă din partea Uniunii Europene de monitorizare. Am speranţa că, încet-încet, se vor rezolva toate problemele şi se vor închide gropile de gunoi de pe teritoriul judeţului. Să vedem dacă găsim soluţii pentru a valida licitaţia. Cred eu că pe zona deşeurilor, a sistemului integrat, vom putea să finalizăm în câteva luni. Salprest a fost desemnată pentru a prelua această sarcină de operator al deponeului, este o firmă care trebuie să se doteze în continuare cu utilaje. S-a făcut un contract pe şase luni, cu posibilitatea de a fi prelungit”, spune preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin.

 

Comentarii

comentarii