Acasă Eveniment Emil Vlădesan: “Mulţi luptători în Revoluţia din Timişoara sunt muritori de...

Emil Vlădesan: “Mulţi luptători în Revoluţia din Timişoara sunt muritori de foame!”

DISTRIBUIȚI

revolutionari emil vladesan DSCF6559Imediat ce guvernul le-a dat acea indemnizaţie în valoare de 2.000 de lei, prin Legea Recunoştinţei, nr. 341, din 2004, zeci de luptători în Revoluţia din Decembrie 1989 Timişoara şi-au dat demisia din posturile în care se aflau sau au fost forţaţi să plece, pentru a lăsa loc altora să muncească.

“Imediat să fim introduşi în plată”

Din păcate, Guvernul Boc şi Traian Băsescu le-au luat indemnizaţia, iar acum, după aproape trei ani, mulţi dintre ei  sunt disperaţi şi muritori de foame. “Mulţi au renunţat la locurile de muncă, fiindcă legea le oferea acei bani, iar alţii au fost daţi afară, să îi lase pe alţii să muncească, pe motiv că luau bani din două surse. Acum, zeci de luptători în revoluţie sunt muritori de foame. Ştiu oameni care mănâncă o pâine la patru-cinci zile, fiindcă nu îşi permit să cumpere pâine. Cei mai mulţi au vârste de peste 55 de ani şi nimeni nu îi mai angajează, iar situaţia lor devine tot mai gravă, dacă nu va fi redată acea indemnizaţie de luptător în revoluţie”, a spus juristul Emil Vlădesan, unul dintre liderii protestatarilor din Piaţa Victoriei Timişoara împotriva Guvernului Boc şi a regimului lui Traian Băsescu.  
Astfel, şase asociaţii de revoluţionari din Timişoara au întocmit un proiect de hotărâre de guvern, care va fi promovat în Parlamentul României, pentru a fi aprobat.
“E un proiect de hotărâre de guvern prin care arătăm soluţia ieşirii din această situaţie gravă în care se află luptătorii în Revoluţia din Decembrie 1989. Sunt normele metodologice de aplicare a Legii Recunoştinţei nr. 341, actualizată şi aprobată, faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Nu vrem să se umble la lege, ci să fie aplicată. Se poate face curăţenie în rândul revoluţionarilor printr-o hotărâre de guvern. Să se facă acea comisie de reverificare şi să se termine odată cu umilinţa la care suntem supuşi de câţiva ani adevăraţii luptători cu merite deosebite. Imediat să fim reintroduşi în plată, din luna următoare”, a spus Vlădesan.

Ce spune documentul?

Proiectul de hotărâre de guvern susţine că, pentru acele certificate  pentru care se constată că au fost încălcate prevederile legale la preschimbarea lor, Comisia de Reverificare va solicita Comisiei  Parlamentare a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 avizul privind anularea certificatelor respective, urmând procedura de anulare a acestora. Certificate care să fie în conformitate cu prevederile Legii nr.341/2004 actualizată şi a normelor metodologice de aplicare a acesteia prevazute prin H.G. nr.1412/2004 cu modificările şi completările ulterioare.
Comisia de Reverificare a S.S.P.R. are obligaţia ca, în termen de 10 zile de la anularea certificatului şi retragerea titlului atribuit în baza acestuia (dacă e cazul) să comunice acest fapt plătitorului de drepturi.

                               

Comentarii

comentarii