Acasă Actualitate Amenzi de până la 2.500 de lei pentru zăpada din faţa casei...

Amenzi de până la 2.500 de lei pentru zăpada din faţa casei şi a blocului

DISTRIBUIȚI

E frumos atunci când ninge şi se aşterne zăpada. Dar şi mai frumos e atunci când mergi pe trotuar şi nu-ţi rupi picioarele pe zăpada întărită. Fiecare trebuie să-şi facă curat în faţa casei sau a imobilului în care locuieşte. Aşa nu va avea nimeni probleme, nici ei, nici trecătorii. Şi arată mai frumos aşa. Aşa poţi circula civilizat fără să-ţi rupi picioarele sau să ai impresia că ai nimerit pe un patinoar care se află chiar în faţa casei vecinului. Poliţiştii comunitari au efectuat în aceste zile mai multe verificări pentru a vedea în ce măsură cetăţenii şi firmele respectă prevederile legale referitoare la curăţarea zăpezii şi a gheţii de pe trotuare.

Sancţiuni de la 500 la 1000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1500 la 2500 lei pentru persoanele juridice

În conformitate cu prevederile HCL 371/2007, modificată prin HCL 206/2009, atât cetăţenii şi asociaţiile de locatari şi proprietari, cât şi reprezentanţii societăţilor comerciale sau ai instituţiilor sunt obligaţi să cureţe zăpada, gheaţa sau poleiul formate în faţa imobilelor de locuit sau în faţa magazinelor, pe trotuare, în caz contrar riscând sancţiuni de la 500 la 1000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1500 la 2500 lei pentru persoanele juridice. Astfel, deşi în Timişoara nu au fost înregistrate incidente deosebite în ceea ce căderile de zăpadă, în urma verificărilor au fost constatate unele probleme şi s-au aplicat somaţii şi avertismente, în cea mai mare parte cei în cauză conformându-se celor impuse de legislaţie imediat după ce li s-a atras atenţia.

Cinci somaţii şi avertismente

“Probleme au fost constatate în ceea ce priveşte necurăţarea trotuarelor în zone precum Bucovina şi Dacia, unde au fost aplicate cinci somaţii şi avertismente. Spre exemplu, pe str. Soroca, asociaţia de proprietari a fost somată să ia măsuri în cel mai scurt timp pentru curăţarea trotuarului de zăpadă şi polei. Alte probleme au mai fost constatate pe străzile C. Porumbescu, Ana Ipătescu, Drubeta, Spl. N. Titulescu etc”, spune consilier Daniela Seracin, purtător de cuvânt Poliţia Comunitară Timişoara. În ceea ce priveşte partea carosabilă, spre exemplu, în noaptea de miercuri spre joi agenţii de poliţie comunitară aflaţi în teren au anunţat formarea de polei pe zona Simion Bărnuţiu – Take Ionescu, motiv pentru care s-a semnalat acest lucru către firmele responsabile cu împrăştierea materialului antiderapant. Cetăţenii pot face sesizări legate de astfel de probleme la Dispeceratul Poliţiei Comunitare, unde funcţionează dispeceratul local pentru situaţii de urgenţă, la numărul 0256.968.
 

Comentarii

comentarii