Acasă Eveniment Focuri de armă la Recaș, Un cioban l-a lovit cu mașina chiar...

Focuri de armă la Recaș, Un cioban l-a lovit cu mașina chiar pe șeful poliției. Incompetența celor de la IPJ a complicat situația

DISTRIBUIȚI

politia1Un incident extrem de grav petrecut în acest weekend, la Recaș, a fost ținut ascuns până acum de autorități. Polițiștii din Recaș aflați în misiune sâmbătă noaptea au încercat să oprească un autoturism Audi A4, înmatriculat în Bulgaria. Șoferul nu a oprit la semnalele agenților și și-a continuat drumul. Dat imediat în următoare generală, șoferul a fost depistat din nou în trafic de două echipaje de poliție. De data aceasta șoferul a oprit, dat când unul dintre oamenii legii, chiar șeful Poliției din Recaș, s-a apropiat de mașină pentru a-i cere actele și a încercat să îi scoată, pe geam, cheile din contact, a demarat în viteză. Polițistul a fost pe șosea, iar mașina fugarului a lovit mașina de poliție care îi bloca trecerea și și-a continuat drumul printr-un șanț de pe marginea drumului. Unul dintre polițiștii din patrulă a scos imediat pistolul și, după ce a executat focurile de armă în plan vertical, a început să tragă după mașina fugarului. Au fost trase în total șase focuri de armă. însă șoferul fugar a reușit să dispară cu autoturismul pe câmp, în zona Cramelor Recaș.

Ofițerul se serviciu nu și-a făcut treaba

De aici lucrurile s-au complicat. Lipsa de coordonare a făcut ca șoferul să nu fie dat imediat în urmărire generală, fapt care ar fi pus în mișcare forțele de ordine pentru a bloca zona. Polițiștii din teren susțin că au raportat imediat la nivel de dispecerat central situația, iar decizia trebuia luată de ofițerul de serviciu, care trebuia să coordoneze căutările. Polițiștii spun că au comunicat chiar și identitatea șoferului și marca mașinii. Lipsa de reacție este cu atât mai gravă cu cât au fost trase mai multe focuri de armă iar un polițist a fost rănit.
În noaptea de sâmbătă spre duminică ofițer de serviciu a fost Doinel Malcoci, liderul de sindicat al polițiștilor din Timiș.

Ciobanul este de negăsit

Identitatea șoferului a fost imediat recunoscută de polițiștii care l-au urmărit. Fugarul este cioban în Herneacova și se numește Vasilică Măcinică zis „Titi Ciobanu”. El este în continuare căutat de polițiști și nu a fost prins nici până la această oră. De asemenea nu a fost găsită nici mașina ciuruită de gloanțele trase de polițiști. Conform purtătorului de cuvânt al Poliției Timiș, Ancuța Morariu, ”în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infractiunlor de vătămare din culpă şi părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei, în vederea depistării conducătorului auto şi tragerii acestuia la răspunderea penală”.

Comentarii

comentarii