Acasă Administraţie Consilierii lugojeni independenți atenționează: taxa de depozitare a deșeurilor trebuie plătită de...

Consilierii lugojeni independenți atenționează: taxa de depozitare a deșeurilor trebuie plătită de „Retim”, nu de „Salprest”

DISTRIBUIȚI

gunoi multCei doi consilieri lugojeni independenți, Marius Martinescu și Liviu Brândușoni, au solicitat Consiliului de administrație al societății „Salprest”, „abrogarea în regim de urgență” a hotărârii nr.5/17.02.2017, prin care a fost aprobată plata taxei de 80 lei/tonă pentru toată cantitatea de deșeuri preluată pentru depozitare de către administratorul deponeului de la Ghizela – societatea Retim Ecologic Service SA. Consilierii lugojeni consideră că hotărârea adoptată de membrii Consiliului de administrație al societății „Salprest” „nu are suport în legislație”, pentru că „nu există prevedere legală care să permită transferul obligației de plată a taxei de depozitare către Fondul pentru mediu, de la administratorul deponeului (obligat acum la plată prin aplicarea legislației) către firmele de salubrizare și de acestea mai departe către clienții persoane fizice sau persoane juridice”. Ordinul nr. 2413/21 decembrie 2016, emis de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, privind modificarea Ordinului ministrului mediului și gospodăririi apelor nr. 578/2006, pentru aprobarea Metodologiei de calcul al contribuțiilor și taxelor datorate la Fondul de mediu, prevede că „începând cu data de 1 ianuarie 2017, proprietarii sau, după caz, administratorii de depozite au obligația de a declara și de a plăti la Fondul pentru mediu taxa pentru deșeurile inerte și deșeurile nepericuloase încredințate de către terți în vederea eliminării finale prin depozitare în spații autorizate în acest scop”. Totodată, consilierii lugojeni au solicitat Consiliului de administrație o soluție privind administrarea sumelor achitate deja ca taxă de depozitare de către clienții persoane fizice și persoane juridice. În cazul în care Consiliul de administrație al societății „Salprest” nu va abroga hotărârea prin care lugojenii au fost obligați să plătească taxa de depozitare a deșeurilor, cei doi consilieri au anunțat că o vor ataca în contencios administrativ.

Comentarii

comentarii