Acasă Actualitate Horia Colibășanu se pregătește de ascensiunea finală – cucerirea vârfului Everest

Horia Colibășanu se pregătește de ascensiunea finală – cucerirea vârfului Everest

DISTRIBUIȚI

Horia Colibasanu ascensiune

Horia Colibășanu, alpinistul timișorean care a plecat să cucerească Everestul, se pregătește de ascensiunea finală. Săptămâna viitoare, Horia Colibășanu pornește în cucerirea vărfului, după ce a ajuns deja în taberele superioare. Acum, Horia se reface în tabăra de bază avansată. Horia Colibășanu a plecat în 7 aprilie, din Timișoara, să cucerească Everestul, vârful de 8.848 metri din Himalaya, iar exăpediția să se aproăpie de punctul culminant – cucerirea vârfului.

„Am avut un parcurs foarte bun până acum. Mă simt foarte bine, puţin obosit, dar mă voi reface în tabăra de bază avansată. Am reuşit să instalez corturile pentru taberele superioare 1 şi 2, unde mă voi opri pentru odihnă în ziua de vârf. Voi mai avea o a treia tabără superioară, la 8.300 de metri, unde voi lăsa echipamentul de care nu am nevoie pe vârf şi pe care îl voi lua la coborâre. Acela va fi şi punctul din care voi continua ascensiunea cu Ralf Dujmovits, cu care am stabilit să urcăm împreună”, a spus Horia Colibăşanu.
Horia vrea să plece printre primii deoarece nu va avea şerpaşi şi nici butelii de oxigen, ceea ce înseamnă că ascensiunea lui trebuie să fie rapidă.

“Fiecare are un ritm alt său şi cel mai bine ar fi ca cei rapizi să fie primii la urcare, precum şi cei care nu avem oxigen şi ajutor de echipă pentru echipamentul pe care-l cărăm. Echipamentul este foarte puţin, sub 8 kg/persoană, dar efortul la această altitudine este foarte mare. Am încredere că voi putea pleca printre primii, având în vedere că nu sunt într-o echipă în care să depindem unii de alţii, am făcut planul de ascensiune cu Ralf, taberele superioare sunt instalate. Mi-am propus o urcare rapidă. Coborârea va fi punctul critic pentru mine, deoarece după oboseala de la urcare trebuie să fiu foarte atent la fiecare pas”, a mai spus Colibăşanu.

Comentarii

comentarii