Acasă Administraţie Primarul Nicolae Robu a emis o notă internă prin care cere scăderea...

Primarul Nicolae Robu a emis o notă internă prin care cere scăderea salariilor unor ”anumiţi angajaţi”

DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu presedinte interimar PNL Timis 02De teama Curţii de conturi, care nu prea agreează hotărârile judecătoreşti când este vorba despre drepturi băneşti, primarul Nicolae Robu a emis o notă internă prin care cere sistarea unor plăţi salariale făcute spre anumiţi angajaţi. Cu toate că acele plăţi s-au făcut în baza unor sentinţe judecătoreşti definitive şi irevocabile.
„Este o notă internă recentă semnată de primarul Nicolae Robu, cu privire la efectuarea unor plăţi salariale către anumiţi angajaţi, în care spune: ‘Dispun sistarea imediată a acestora şi luarea tuturor măsurilor ce derivă din sentinţele respective’. Noi nu putem contesta o notă internă. Dar când li se va comunica angajaţilor vreo dispoziţie care le afectează veniturile, evident, ne vor face plângere colegii şi vom contesta dispoziţia primarului”, spune Tiberiu Negrei, liderul sindicaliştilor din Primăria Municipiului Timişoara.
El mai precizează că are informaţii că PMT a contestat decizia Curţii de conturi cu privire la unele măsuri, între care şi astfel de drepturi băneşti acordate „nelegal” (din punctul de vedere al Curţii de conturi).
„Noi nu credem acest lucru, întrucât toate acordările salariale au fost date în baza unor sentinţe judecătoreşti. Curţii de conturi nu-i place că noi avem aceste sentinţe ( a se citi „Curtea de conturi nu respectă hotărârile judecătoreşti”) şi nu ţin cont de ele. Probabil că primarul, pierzând în instanţă – a fost dreptul său de a se adresa instanţei -, acum se întoarce la decizia Curţii de conturi şi trebuie să ia nişte măsuri. Din experienţa altor primării, toate dispoziţiile de imputare şi recuperare de bani sunt anulate în instanţă. Vom vedea ce vom face”, explică Tiberiu Negrei.

Comentarii

comentarii