Acasă Eveniment “Nu sacrificaţi pensionarii!”

“Nu sacrificaţi pensionarii!”

DISTRIBUIȚI

Protest dureros în  faţa prefecturii:
“Jos Băsescu!”, “Jos guvernul!”, “Jos prefectul!”, au strigat pensionarii
Pensionarii nu mai suportă. Le-a ajuns cuţitul la os. S-au săturat să fie bătaia de joc a guvernului, cu pensii mici cât un pui de purice… Nu numai atât, dar acum guvernul vrea să le taie şi 15 la sută din mica pensie pe care o au. O măsură inumană. Un fel de picior în burta celui căzut deja. Guvernul, în loc să le dea o mână de ajutor, îi împinge şi mai tare spre disperare. Şi pensionarii au multe de plătit, de la întreţinere la medicamente şi… mâncare, care, din păcate, în cazul multora e pe ultimul loc. Guvernul s-a gândit să lovească chiar în pensionari, cei care sunt cei mai buni plătitori de impozite, cei care din prima zi de plată a taxelor stau pe trepte să dea impozitul statului, care îşi bate joc de ei în mod repetat. Pensionarii au ieşit, miercuri, în faţa Instituţiei Prefectului Timiş, pentru a-şi striga oful, pentru a-şi arăta durerea… Aveau pancarte pe care se putea citi: “Respectaţi pensionarii”, “Nu moarte prin înfometare”, “Nu sacrificaţi pensionarii!”, “Nu tăiaţi pensiile!”. În vocile care se auzeau strigând “Jos Băsescu!” se “citea” furia şi disperarea celor care au suportat destul, celor care de multe ori nu au ce pune pe masă, celor care au muncit ani de zile şi acum se văd batjocoriţi. S-a văzut şi o foaie în mulţime, pe care scria simplu: “Jos dictatorul!”.

“Pensionariii mi-au spus că au înţeles când s-a stabilit îngheţarea pensiilor, dar să nu li se scadă”
Au fost mulţi pensionari în faţa Instituţiei Prefectului Timiş şi au cerut chiar şi demisia prefectului de Timiş, Mircea Băcală. “Jos prefectul!” s-a strigat în faţa instituţiei, iar unii l-au chemat pe Mircea Băcală în faţa clădirii, pentru a sta de vorbă cu ei. Prefectul a coborît în faţa instituţiei şi a invitat reprezentanţii pensionarilor în prefectură, pentru discuţii. “Am coborât pentru a-i ruga să desemneze câţiva reprezentanţi, pentru a avea un dialog pe problemele pe care ei le revendică. I-am rugat să transmită manifestanţilor că soluţiile propuse de către guvern sunt soluţii care încă nu sunt decise a se şi aplica în viitorul apropiat. Sunt negocieri cu toţi liderii de sindicate şi eu sper că soluţiile vor fi altele. Altele decât de a lua din pensiile pensionarilor. Pensionarii mi-au spus că au înţeles când s-a stabilit îngheţarea pensiilor, dar să nu li se scadă”, a spus prefectul Mircea Băcală.

“Reducerea pensiei cu 15% este CRIMĂ”
Rar s-au mai văzut atâţia oameni în faţa Instituţiei Prefectului Timiş, la un protest, în ultimul timp. Se vedea pe expresia feţelor pensionarilor că sunt foarte supăraţi şi furioşi. “Noi am făcut ceva la viaţa noastră. Voi ce o să faceţi? Cu ce? Uite, acum ne iau şi din pensie…”, spunea o doamnă din mulţime uni tânăr. Auzind că i s-a cerut demisia, prefectul de Timiş a declarat: “Aş vrea să am soluţie, dar la nivel teritorial nu pot decât să fac propuneri şi să supun atenţiei guvernului toate revendicările manifestanţilor. Am să redactez o adresă către premierul Emil Boc, pentru a-l ruga să analizeze cu atenţie ceea ce pensionarii revendică”, a spus prefectul. E păcat că s-a ajuns într-un asemenea hal, în care disperarea a împins mulţi pensionari în stradă, pentru a-şi striga durerea… “Reducerea pensiei cu 15% este CRIMĂ”, scria pe o pancartă fluturată de un pensionar, care încă mai speră…

Comentarii

comentarii