Acasă Actualitate A fost finalizată licitația pentru mobilierul noii maternități de la Spitalul Județean...

A fost finalizată licitația pentru mobilierul noii maternități de la Spitalul Județean Timișoara

DISTRIBUIȚI

Licitația pentru desemnarea firmei care va furniza mobilierul non-medical al noii maternități din cadrul Spitalului Județean Timișoara a fosyt finalizată. Aceasta este una dintre ultimele etape înainte de finalizarea investiției.

Termenul pentru depunerea contestațiilor la procedura de selecție a expirat în 23 octombrie și, urmare a faptului că nu s-au înregistrat sesizări în acest sens, au fost analizate cele cinci oferte primite. Câștigătoare a fost desemnată firma GreenForest.

Mobilierul furnizat va fi compus din rafturi de depozitare, dulapuri pentru materiale medicale și pentru pacienți, fronturi de lucru cu blat, lavoar și spațiu de depozitare, dulapuri tip vestiar și băncuțe pentru vestiare, mese pentru saloane și pentru oficiul alimentar, birouri pentru recepție și pentru cabinete, scaune de birou, scaune pentru saloane și pentru vizitatori. 

Contractul, în valoare de aproape 1,3 milioane de lei (cu TVA inclus) e parte din obiectivul de investiții „Clinica de obstetrică-ginecologie din cadrul proiectului «Copii dincolo de frontiere – conectarea serviciilor medicale din domeniul obstetrică-ginecologie și neonatologie dintre Spitalul Clinic Județean de Urgență «Pius Brânzeu» Timișoara și Clinica de pediatrie din Szeged»”.

Încă de la finele lunii februarie, Consiliul Judeţean Timiş cumpărase deja aproape toată aparatură medicală. Este vorba despre echipamente mari şi complexe, cum ar fi: mamograf, aparatul de radiologie, monitoare funcţii vitale, ecograf Doppler şi ale apărături portabile, precum aparatul Rontgen, mese multifuncţionale ori panouri de radioprotectie.

În luna mai a fost contractată firma care a asigurat mobilierul medical, în valoare de peste 200.000 de euro, şi anume: 19 canapele de consultaţii, 4 fotolii de recoltare, 19 paturi de garda – fotoliu extensibil pentru aparţînători şi odihnă personal, 112 paturi de spital cu două secţiuni şi protecţii laterale, 114 noptiere pentru paciente cu măsuţă glisantă/rabatabilă, 2 dulapuri de medicamente, 18 mese de inox pentru instrumentar, 6 măsuţe pentru pansamente, 13 bucăţi troliu mobil de tip 1 şi 12 bucăţi troliu mobil de tip 2.

În ceea ce priveşte noua clădire, compartimentările sunt aproape gata, iar instalaţiile, finisajele interioare şi lucrările avansează într-un ritm bun. Deşi trebuia să fie gata în toamna acestui an, construcţia noii Maternităţi Bega a Spitalului Judeţean Timişoara înregistrează totuşi o întârziere, astfel că primii bebeluşi vor fi aduşi pe lume în noul spital, cel mai probabil, abia în primăvară viitoare.

Comentarii

comentarii