Acasă Actualitate A început Postul Paștelui

A început Postul Paștelui

468
DISTRIBUIȚI

Postul Paștelui a început, luni 15 martie, și are loc înaintea Învierii Mântuitorului Iisus Hristos și este cel mai lung și mai aspru dintre toate cele patru posturi importante. Oamenii mai numesc acest post și Postul Mare și durează patruzeci de zile, la care se adaugă Săptămâna patimilor.

Postul Paștelui a devenit absolut firesc o perioadă de pregătire spirituală pentru toți creștinii să sărbătorească Învierea Domnului nostru Iisus Hristos.

Ținând seamănă că Postul Mare aduce aminte de postul celor 40 de zile ținute de Mântuitor înainte de începerea activității Sale mesianice (Luca IV, 1-2) a fost numit și Păresimi. În primele secole se obișnuia să se postească doar în Vinerea Patimilor, sau doar două zile înainte de Paști sau o săptămâna.

În Postul Mare creștinii trebuie să dea dovadă de o grijă spirituală sporită, prin renunțarea la alimentele de proveniență animalice. Mai mult, aceștia trebuie să se înalte sufletește prin rugăciune alături de fapte bune.

În calendarul bizantin Postul Mare începe în lunea de după Duminică izgonirii lui Adam din răi, iar cel latin cu Miercurea Cenușii – explică calendarulortodox.ro.

 

Comentarii

comentarii