Acasă Actualitate A murit Doina Mot, fostă sportivă de performanță și eminent cadru universitar

A murit Doina Mot, fostă sportivă de performanță și eminent cadru universitar

478
DISTRIBUIȚI

Doina Mot, fostă sportivă de performanță și eminent cadru universitar, s-a stins din viață la 83 de ani, în locuința sa din Timișoara.

În perioada junioratului a practicat mai multe discipline sportive cu rezultate foarte bune: atletism (campioană națională la săritura în lungime în 1954), gimnastică, tenis de câmp și volei.

În 1965, s-a stabilit la Timișoara, unde a pus bazele echipei Universitatea, alături de antrenorul Dorin Jitaru. Formația timișoreană a promovat în 1968, iar în 1970, cu Doina Moț în rol de căpitan, a obținut cea mai bună clasare din istoria voleiului feminin de pe Bega, locul 4 în Divizia A.

Doina Moț a fost capitan al nationalei de volei a Romaniei, (bronz la Europenele din 1963, locul 4 la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 1964). după retragerea din activitatea sportică a fost cadru didactic la Institutul Politehnic Traian Vuia (actuala UPT), la Universitatea de Vest si Decan al Facultatii de Educatie Fizica si Sport a Universitatii Tibiscus.

Doina Mot a fost din 1965 Maestru al Sportului, iar in perioada 1995 – 2013 a condus Academia Olimpica Romana, filiala Timis.

Comentarii

comentarii