Acasă Actualitate A murit preotul Moise Vuici, din cadrul Arhiepiscopiei Timișoara

A murit preotul Moise Vuici, din cadrul Arhiepiscopiei Timișoara

DISTRIBUIȚI

În data de 9 octombrie 2023, s-a mutat în veșnicie preotul Moise Vuici, care a slujit pe Dumnezeu și semenii vreme de 35 de ani.

Părintele Moise Vuici s-a născut în satul Voiteg, la 18 ianuarie 1945,  din părinții  Livia și Vănchilă Vuici, fiind primul copil al familiei. Școala primară și gimnazială le-a urmat în localitatea natală, după care urmează cursurile Seminarului Teologic „Ioan Popasu” din Caransebeș, între anii 1959-1964. În mod firesc, pentru că a pornit pe calea slujirii lui Dumnezeu, urmează și cursurile Facultății de Teologie din Sibiu, pe care o absolvă în anul 1968.

Prima parohie la care a slujit este Margina, protopopiatul Făget, pe care a păstorit-o de la 1 aprilie 1972 până la 1 noiembrie 1973.

A fost numit apoi, pentru o perioadă scurtă de vreme la parohia Curtea, iar de la 1 iulie 1974 a slujit la parohia Percosova, Protopopiatul Deta. De la data de 1 octombrie 1987 a fost transferat la parohia Cerna, unde a slujit până la data de 1 iulie 2007, când iese la pensie.

Odată cu ieșirea la pensie, se retrage în satul natal, Voiteg, pentru a fi alături de părinții bolnavi, îngrijindu-i cu abnegație și dăruire până la trecerea lor la cele veșnice. Din păcate, în ultimul timp, situația sănătății părintelui Moise Vuici s-a deteriorat vizibil, astfel încât libertatea de mișcare i-a fost drastic restrânsă.

Ziua de 9 octombrie 2023 a însemnat și trecerea părintelui Moise „de pe pământ la cer”, la vârsta de 78 de ani. Înmormântarea sa va fi făcută în cimitirul din localitatea natală, Voiteg, la 10 octombrie.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan, Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, împreună cu părinții consilieri, protopopul Detei și preoții care l-au cunoscut și apreciat transmit un mesaj de condoleanțe familiei îndurerate și Îl roagă pe Atotmilostivul Dumnezeu să așeze sufletul robului Său, preotul Moise Vuici, în ceata drepților, alături de toți sfinții Săi! Veșnica sa pomenire din neam în neam! – este mesajul Mitropoliei Banatului.

Comentarii

comentarii