Acasă Actualitate A plouat cu bunătate – Caravana Lions Timişoara Bastion 2022 de Crăciun,...

A plouat cu bunătate – Caravana Lions Timişoara Bastion 2022 de Crăciun, ediția a 8-a

DISTRIBUIȚI

Se anunța o zi mohorâtă, cu ploaie, vânt și noroi. Această prognoză pentru ziua de 17 decembrie nu i-a oprit pe membrii clubului Lions Timișoara Bastion să își intre în rolul de spiriduși ai Moșului și să livreze sutele de pachete pregătite pentru copilașii sărmani din județul Timiș.

Caravana de Crăciun a Clubului Lions Timișoara Bastion este de 8 ani de zile unul dintre cele mai așteptate momente din an, pentru mai mulți copii defavorizați din județul Timiș, mai ales că pentru aceștia astfel de zâmbete şi bucurii sunt rare. Așa cum obișnuiesc de 8 ani, leii au făcut un nou tur de forță, parcurgând 449 de km pentru a aduce bucurie în sufletele a 103 copii din 29 de familii fără posibilități materiale. Fiecare dintre acești micuți a primit cutii pline de cadouri: rechizite, hăinuțe, obiecte de igienă, fructe, sucuri, jucării și multe dulciuri. În plus, pentru fiecare familie am pregătit pachete conținând alimente și produse de primă necesitate, ambalate cu grijjă în cutii cadou.

Inimoșii lei au livrat cadouri copiilor dar și aproximativ 1.5 tone de alimente în Bacova, Biled, Coșteiu, Făget, Ferendia, Foeni, Giroc, Grabaț, Iecea Mare, Jebel, Liebling, Lugoj, Moravița, Recaș, Stamora Germană, Timișoara, Voiteg și Vucova. În Timișoara livrarea s-a făcut cu sprijinul Tazz România.

Scopul caravanei, aflată la a 8-a ediție, este de a ajunge acolo unde este cea mai mare nevoie, la copiii din județul Timiș aflați în situații limită, adevărate poveşti tragice de viaţă. Caravana este organizată în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, iar toți copiii și familiile acestora sunt sub atenta supraveghere a acestei instituții. Mulți dintre acești copii abandonează școala pentru că nu au rechizite și haine adecvate sezonului rece. Unul dintre obiectivele caravanei este de a preîntâmpina abandonul școlar din aceste cauze. În perioada aceasta, mai mult ca oricând, din cauza dificultăţilor financiare generate de situaţia actuală, simţim nevoia de a sări în ajutorul acestor micuţi.

Anul acesta, prin contribuția generoasă a angajaților din cadrul unei multinaționale din Timișoara, a angajaților Valeo și Veoneer, a companiei Tazz, a unor oameni generoși cunoscuți sau necunoscuți de noi, şi a membrilor clubului, reușim să aducem în case și suflete spiritul Crăciunului și certitudinea că de sărbători aceşti copii şi familiile lor nu au fost uitați nici în acest an dificil.

Pentru al 8-lea an la rând am reuşit să realizăm Caravana de Crăciun Lions Bastion. Este înduioșător să vezi cum printr-un simplu gest de bunătate și niște simple cadouri, poți aduce căldură în suflete și lumină pe chipurile unor micuți nevinovați de situația lor actuală. Unii dintre ei par să fi uitat să se bucure. Este crunt!

Țin să le mulțumesc companiilor Tazz și Veoneer care ne-au sprijinit în acest an, angajaților Valeo şi angajaților unei alte mari companii din automotive care au fost spiridușii Moșului pregătind cadourile pentru copii, colegilor Lions dar și cunoscuților și necunoscuților care au contribuit prin donații la acest proiect. Mulțumiri speciale merg către angajații de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, care an de an, ne sprijinā în realizarea acestui proiect de suflet.

Bucuria copiilor este și bucuria noastră, bucuria de a dărui.

Ne dorim să continuăm să oferim burse acelor copii pe care i-am identificat cu rezultate bune la școală. Toți putem ajuta. Cel mai simplu mod de a contribui este printr-o donație în bani pe site-ul nostru la adresa https://lionsbastion.ro/donatie.html“, a declarat Marius Vițian-Dragoș președintele Clubului Lions Timișoara Bastion.

Cei care doresc să sprijine această inițiativă și să afle mai multe pot accesa site-ul  https://lionsbastion.ro/caravana/

Nu în ultimul rând, aici puteți vedea un scurt clip despre ce înseamnă Caravana Lions Timișoara Bastion. ( https://www.youtube.com/watch?v=I111mIiB_jU)

Comentarii

comentarii