Acasă Eveniment UPDATE: Accident de muncă cu doi morţi la o fermă Smithfield din...

UPDATE: Accident de muncă cu doi morţi la o fermă Smithfield din Timiş

1061
DISTRIBUIȚI

Doi muncitori de la o fermă Smithfield din Timiş au murit înecaţi, joi, după ce au căzut într-un rezervor plin cu dejecţii. Potrivit primelor informaţii, cei doi bărbaţi nu erau angajaţii firmei şi efectuau lucrări de reparaţii la rezervor. Echipajele de pompieri se îndreaptă la ora transmiterii acestei ştiri spre fermă pentru a scoate corpurile neînsufleţite din rezervor.

De asemenea, un procuror şi un inspector al muncii vor stabili cauzele producerii accidentului.
Muncitorii decedaţi în canal au fost identificaţi după documentele de identitate pe care le-au lăsat la intrarea în fermă. Este vorba de Sergiu Costan, de 51 de ani, precum şi Dan Benga, de 47 de ani, angajaţi ai unei firme din Timişoara, trimişi la Gătaia pentru a remedia o defecţiune la instalaţia de pompare a dejecţiilor provenite de la animale. Potrivit angajaţilor unităţii, unul dintre electricieni a leşinat din cauza gazelor şi a mirosului înţepător, întrucât niciunul nu purta mască de gaze, cum prevede procedura în astfel de situaţii. Cel de al doilea muncitor a încercat să-şi ajute colegul care a căzut în canal, însă a avut aceeaşi soartă. Medicii spun că nu au reuşit să mai facă nimic pentru a-i readuce la viaţă pe cei doi bărbaţi, care au decedat asfixiaţi.

 

UPDATE: Conform Smithfield Ferme, victimele sunt angajate ale companiei GRUP ELECS SRL şi executau lucrări de mentenanţă la instalaţiile electrice de automatizare ale staţiilor de pompare dejecţii, care se aflau în perioada de garanţie.
„Compania noastră îşi exprimă profundul regret pentru evenimentul în care doua persoane şi-au pierdut viaţa pe terenul aparţinând uneia dintre fermele din judeţul Timiş. Sprijinim compania GRUP ELECS SRL ai cărei angajaţi au suferit acest tragic accident, precum şi instituţiile abilitate în analizarea cauzelor şi condiţiilor acestui eveniment. În aceste momente dificile şi compania noastră este alături de familiile îndurerate”, ne-a declarat Andrada Calancea, manager Relaţii Publice Smithfield Ferme.
 

Comentarii

comentarii