Acasă Eveniment Acţiunea „Siguranţa” – 571 de oameni ai legii, 30 de infracţiuni constatate...

Acţiunea „Siguranţa” – 571 de oameni ai legii, 30 de infracţiuni constatate şi 255 sancţiuni contravenţionale aplicate, în valoare totală de 48.395 de lei

540
DISTRIBUIȚI

Acţiunea „Siguranţa”În noaptea de sâmbătă spre duminică, în baza planului comun de acţiune „Siguranţa”, pe raza judeţului Timiş s-a desfăşurat o acţiune în sistem integrat la care au participat efective ale Poliţiei, Jandarmeriei, Poliţiei de Frontieră şi Oficiului Român pentru Imigrări.
Prin asigurarea interoperabilităţii structurilor implicate, pe timpul desfăşurării acţiunilor specifice pe linie de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, poliţie transporturi, investigarea fraudelor, arme şi substanţe periculoase, traficul de migranţi, etc. s-a urmărit prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional.
Astfel, în intervalul orar 22 – 03, 571 de efective, din care 410 de poliţişti, 110 de jandarmi, 12 poliţişti de frontieră, alături de lucrători ORI şi 38 alte forţe au organizat şi desfăşurat acţiuni punctuale. Pe parcursul desfăşurării acţiunii s-au constatat 30 de infracţiuni şi au fost aplicate 255 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 48.395 lei.
A fost depistat, în incinta unui local de pe strada Cloşca din Timişoara, B. V. C., de 15 ani, din Buziaş. Acesta este suspect de săvârşirea mai multor furturi din locuinţă. Se efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanei în cauză.
A fost prins în flagrant R. I. Vasile, de 34 ani, din Zalău, în timp ce a sustras mai multe produse alimentare din incinta unui centru comercial din Timişoara. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 208, 209 Cod Penal.
Au fost identificaţi suspecţii în cazul unui furt dintr-o societate comercială de pe raza oraşului Recaş, ca fiind: N. I. Alin, de 21 ani, C. C. A., de 15 ani, D.P.I., de 15 ani şi H. Cristian, de 20 ani, toţi din Recaş.
A fost depistat C. Tiberiu, de 40 ani, din Cărpiniş, care a condus un autoturism pe DJ 693 aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul alcooltest, valoarea indicată de acesta a fost de 0,64mg/l alcool pur în aerul expirat. Au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză întocmindu-se dosar penal conform prevederilor O.U.G 195/2002 republicată.
Pe raza localităţii Nădrag a fost depistat în trafic D. S. Adrian, de 29 ani, localnic, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat în circulaţie şi având numere false de înmatriculare. S-a fost întocmit dosar penal conform prevederilor art.85, alin.1 şi 2 din O.U.G.192/2002 republicată.
În cadrul acțiunii a fost depistat Liviu M., din Jimbolia judeţul Timiş, care deținea ilegal o pușcă cu aer comprimat de calibru 5,5 mm. S-a întocmit dosar penal, conform prevederilor art.1361 din Legea 295/2004, iar arma a fost ridicată în vederea cercetărilor, urmând a fi supusă unei constatări tehnico-științifice balistice.
Pe raza localității Cornești, a fost depistat M. E. George, de 21 ani, în timp ce conducea un autoturism deşi avea permisul de conducere suspendat. Persoanei în cauză i s-au întocmit acte de constatare în vederea continuării cercetărilor conform prevederilor art. 86, al.1, din O.U.G 195/2002, republicată.
 

Comentarii

comentarii