Acasă Actualitate Acțiune împotriva oboselii la volan. Duminică dimineață, polițiștii din Timiș au împărțit…...

Acțiune împotriva oboselii la volan. Duminică dimineață, polițiștii din Timiș au împărțit… cafea șoferilor din alte județe

298
DISTRIBUIȚI

Duminică dimineață, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Timiș și ai Biroului Rutier Timișoara au împărțit cafea conducătorilor auto care aveau numere de înmatriculare corespunzătoare altor județe. Acțiunea face parte dintr-o campanie națională conștientizarea riscului oboselii la volan.

„Întrucât oboseala la volan reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere, politiștii au oprit în trafic vehicule înmatriculate în alte județe și care aveau de parcurs o distanță considerabilă, oferindu-le șoferilor o cafea”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Polițiștii rutieri le-au mai recomandat conducătorilor auto să ia pauze atunci când se simt obosiți sau devin agitați la volan, cu atât mai mult dacă au o distanță mare de parcurs, și să respecte regulile de circulație.

„Participanții la traficul rutier trebuie sa înțeleagă ca scopul polițiștilor nu este acela de a amenda oamenii, ci acela de a preveni accidentele de circulație”, spun polițiștii.

O acțiune asemănătoare a avut loc și în urmă cu patru zile, pe 11 august, când au fost „luați în vizor” șoferii de pe DN 68A care au coborât de pe autostrada A1. Atunci, responsabili de împărțitul cafelei au fost polițiștii din Făget.

Comentarii

comentarii