Acasă Actualitate Acuzații lansate de PNL. Adoptarea noului PUG la Dumbvrăvița e contestată de...

Acuzații lansate de PNL. Adoptarea noului PUG la Dumbvrăvița e contestată de unii aleși cu interese

DISTRIBUIȚI

Unii dintre consilierii locali din Dumbrăvița se opun adoptării noul Plan Urbanistic General, acuză filiala PNL din localitate. Acești, dar și numeroase alte persoane direct interesate, susțin votul negativ asupra documentului care va opri ceea ce liberalii numesc ”dezmățul imobiliar” din una dintre cele mai bogate comune din România,

”La Dumbrăvița, de câteva săptămâni există o dispută, mai mult sau mai puțin publică, între două tabere: a celor care își doresc ca Dumbrăvița să fie reglementată din punct de vedere urbanistic și a celor care doresc să o țină captivă în zona gri, în care se află astăzi. Există voci chiar și în Consiliul Local din Dumbrăvița care se opun acestui proiect și care vor să mențină localitatea în haosul urbanistic în care se află de mai bine de 10 ani. În acest colț de rai urbanistic, există o specie de samsari și speculanți imobiliari care visează în continuare la un urbanism cu reguli neclare și transparență zero, în care ei se simt ca peștele în apă. Și cum ar putea să își facă afacerile profitabile dacă ar exista un PUG care să le pună bețe în roate?”, conform PNL Dumbrăvița.

Lipsa unui PUG este susținută de samsarii și speculanții imobiliari care susțin ”Haiduceala” imobiliară din localitate.
”Cei care se încadrează în categoria samsarilor sau a speculanților imobiliari își doresc această ”haiduceală” pentru că în lipsa unor reguli clare, universal aplicabile pentru cetățeni și pentru investitori, în lipsa transparenței și cu „blaturile deja făcute”, pot să-și vadă fără probleme de treabă. În lipsa acestui PUG proiectele de dezvoltare pot deveni în continuare apanajul unor “investitori” aleși pe sprânceană în funcție de interese, defavorizându-i pe cei care își doresc o dezvoltare imobiliară corectă. Fără acest PUG se pot găsi mereu breșe legislative, cum ar fi un HCL contestabil, trecut în mare viteză prin CL, care să le permită unora să mai azvârle câte un bloc între case, complicând situația de acum și mai mult”, conform PNL Dumbrăvița.

PNL va susține acest nou document urbanistic, spune și liderul filialei din localitate.

”Poziția mea, în calitate de președinte PNL Dumbrăvița și a colegilor mei, este una de protest la adresa celor din Consiliul Local care nu se sfiesc să dezinformeze cetățenii și să încerce să influențeze votul de mâine, din Consiliul Local. Nu putem accepta dubla măsură a unor aleși locali din Dumbrăvița: una în interes propriu, alta pentru cetățean. PNL va susține fără dar și poate PUG-ul Dumbrăviței care, deși nu este perfect, ne scoate pe toți din zona gri”, transmite Cristian Rusu, președinte PNL Dumbrăvița .
Miercuri, 25 octombrie de la ora 17, PUG-ul Dumbrăviței va intra la vot.

 

Comentarii

comentarii