Acasă Politica Adrian Orza: „Poli şi Parcul Copiilor nu ar trebui să fie subiecte...

Adrian Orza: „Poli şi Parcul Copiilor nu ar trebui să fie subiecte politice”

387
DISTRIBUIȚI
Adrian Orza, viceprimarul PNŢCD al Timişoarei, susţine că nu i se pare normal ca Parcul Copiilor şi Poli Timişoara să fie folosite ca subiecte politice. Marţi, în plenul Consiliului Local Timişoara, s-a iscat o mică polemică după ce liberalul Ciprian Jichici a cerut ca un milion de lei să fie transferat de la reamenajarea Parcului Carmen Sylva la amenajarea Parcului Copiilor.

 Amendamentul lui Jichici a fost respins prin vot, după ce s-a explicat că la momentul potrivit vor fi alocaţii banii necesari reabilitării parcului. Atunci, viceprimarul Adrian Orza a spus că subiectul Parcul Copiilor nu ar trebui tratat politic şi problema nu ar trebui asociată cu iniţiale de partid. „Vreau să spun unele lucruri referitor la Parcul Copiilor şi încerc să o fac fără să stârnesc orgolii şi tot felul de trăiri. Nu s-a votat amendamentul de ieri (n.r. – marţi) din plenul CLT nu pentru că nu se doreşte refacerea parcului, ci pentru că nu ajuta cu nimic. Proiectul e oricum în fază finală, mai trebuie ţinută doar licitaţia de execuţie, iar finanţarea există. Când se va ţine licitaţia, se va face şi completarea cu suma până la cât e valoarea contractului, care e mai mică decât ce e trecut în proiect. Oricum, dacă luam bani de la Parcul Sylva, care acum e în lucrări, blocam lucrările acolo şi nu ajutam cu nimic Parcul Copiilor. Azi (n.r. – miercuri) am semnat o hârtie, prin care am invitat toţi şefii de grupuri politice din CLT şi luni mă întâlnesc cu ei şi le prezint exact situaţia, ca să nu mai fie discuţii. Eu am avut azi o discuţie tehnică cu cei de la licitaţii, cei de la juridic şi cei de la mediu, ca să meargă lucrurile bine. Le vom prezenta şi liderilor respectivi variantele pe care le avem, să vadă şi ei exact cum stau lucrurile”, a declarat Orza.
 
“Nu vreau să ajung să pun câte un panou pe pomii din parc, în care să scrie cum s-a votat legat de acest parc”
 
 Acesta a mai spus că povestea Parcului Copiilor nu este una de ieri, de azi, şi că are pe birou toată istoria parcului care încă se află în paragină. “Am pe masă, în birou, lista cu modul în care s-a votat, de cinci ani de zile, în legătură cu acest parc: de la Adunarea Generală a Acţionarilor (care e tot CLT), până la celebra HCL în care s-au pus toate variantele legale şi nu s-a votat nici una. Intervenţia mea de ieri (n.r. – marţi) din CLT a fost legată de faptul că nu mai vreau să aud că foloseşte cineva în aceeaşi frază iniţiale de partid şi cuvintele “Parcul Copiilor”, pentru că e jenant. Nu vreau să ajung să pun câte un panou pe pomii din parc, în care să scrie cum s-a votat legat de acest parc, ca să vadă şi să ştie toată lumea adevărul”, spune Orza. 
 
Propus membru de onoare în Druckeria
 
Orza a mai declarat că a fost contactat de reprezentanţii Druckeria, una dintre grupările din cadrul galeriei echipei Poli Timişoara. Aceştia intenţionau să-l facă pe viceprimar membru de onoare, însă acesta a refuzat, explicând că subiectul nu ar trebui politizat. 
 

Comentarii

comentarii