Acasă Actualitate AFI Europe a deschis la Arad primul său parc de retail din...

AFI Europe a deschis la Arad primul său parc de retail din România – foto

DISTRIBUIȚI

AFI Europe a inaugurat miercuri, 1 noiembrie, primului parc de retail dezvoltat în România, situat în centrul orașului Arad. La eveniment au luat parte oficialități locale, în frunte cu primarul Călin Bibarț, prefectul Toth Csaba, europarlamentarul Gheorghe Falcă și președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, dar și reprezentanți companiei din Israel, în frunte cu Doron Klein, CEO AFI Europe România și Republica Cehă, care, în ciuda războiului din orientul mijlociu, au ținut să fie prezenți la Arad.  

„Am venit din Israel, am făcut un mare efort să fim aici astăzi la acest eveniment. Nu e un secret pentru nimeni ce se întâmplă în aceste zile în țara mea. Așadar, a fost foarte greu să ajung aici. Doresc să mulțumesc echipei AFI pentru acest proiect. Suntem în fața unei noi călătorii. E doar începutul. Facem parte dintr-un grup foarte mare. Este a patra investiție AFI în România, după București, Ploiești și Brașov, dar e primul de acest tip de retail park”, a spus Doron Klein.

Arădenii vor avea de acum parte de o experiență de cumparaturi modernă, într-un centru comercial construit la cele mai înalte standarde, având acces la magazine cunoscute precum Carrefour, Media Galaxy, Starbucks, Cărturești, Decathlon, Half Price, CCC, Freesnapf, DM, Smyk, Burger King și multe alte branduri internaționale.

Parcul de retail ocupă o suprafață construită de 30.600 de metri pătrați, pe un teren cu un perimetru total de 79.900 de metri pătrați. Suprafața brută închiriabilă a proiectului este de 29.400 metri pătrați, pe un singur nivel, deservită de 950 de locuri de parcare. 

În cadrul proiectului, McDonald’s a deschis încă din vara lui 2022 primul restaurant de tip Drive-Thru din Arad. Asemeni și primul magazin de bricolaj Leroy Merlin, care s-a deschis în iulie 2023 în Arad, pe o suprafață închiriabilă de 9.000 metri pătrați. 

Carrefour a deschis primul hipermarket din Arad (cu o suprafață de 5.800 de metri pătrați), de asemenea Decathlon (2.000 de metri pătrați) e o premieră pentru arădeni. 

Prin deschiderea acestui parc retail se estimează că au fost create peste 2.000 de locuri de muncă. 

„Îmi revine marea plăcere să anunț inaugurarea acestui proiect ambițios, care marchează o premieră atât pentru AFI Europe – fiind primul nostru parc de retail dezvoltat în România – dar și pentru comunitatea arădenilor, care se va bucura de întâlnirea cu brand-uri renumite, mult așteptate la ei în oraș. Am reușit să oferim un spațiu comercial conceput la cele mai înalte standarde, pentru ca arădenii să vină cu plăcere la cumpărături, alături de familie și prieteni. Ne-am bucurat totodată să contribuim la economia locală prin colaborarea cu un contractor din Arad – PAB, pentru cel mai bun rezultat”, a mai declarat Doron Klein.

 

Comentarii

comentarii