Acasă Eveniment Alba-neagra cu soarta Regionalei CFR Timişoara

Alba-neagra cu soarta Regionalei CFR Timişoara

522
DISTRIBUIȚI

„Bătaia de joc trebuie să înceteze”, spune viceprimarul Timişoarei, Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD Timiş. „Regionala CFR Timişoara nu se desfiinţează”, spun reprezentanţii sucursalei

Prim-vicepreşedintele PSD Timiş, Sorin Grindeanu, viceprimar al Timişoarei şi preşedinte al PSD Timişoara, a reacţionat la închiderea Regionalei CFR Timişoara, care ar duce, în opinia sa, la un adevărat haos. „Nu putem rămâne indiferenţi faţă de ultimele evenimente care au avut şi urmează să mai aibă loc, la Regionala CFR Timişoara. O idee „strălucită” a fostului ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, care părea abandonată la un moment dat, a fost pusă în practică de Anca Boagiu: distrugerea Regionalei CFR Timişoara. Ieri, în 1 noiembrie, a fost închis CFR Marfă. Astăzi, 2 noiembrie, s-a pus lacătul pe CFR Călători, iar de mâine, 3 noiembrie, şi CFR Infrastructură va deveni o amintire. De 72 de ore au avut nevoie PDL-iştii pentru a distruge cea mai veche şi mai dezvoltată Regională CFR din ţară”, spune social-democratul. 

„Efectele acestei măsuri vor produce, la fel ca multe alte iniţiative ale actualei guvernări, un adevărat haos”

Sorin Grindeanu susţine că PSD se împotriveşte total acestor măsuri şi că mutarea responsabilităţii decizionale la Craiova nu poate duce la lucruri bune: „Efectele acestei măsuri vor produce, la fel ca multe alte iniţiative ale actualei guvernări, un adevărat haos. Vor urma reduceri de personal, de trenuri şi, evident, de investiţii, iar actul decizional va fi luat în birouri situate la Craiova, un fief portocaliu. Poarta de intrare a ţării a fost închisă! Nu putem rămâne indiferenţi şi nu putem asista pasivi la uciderea CFR-ului. Ne împotrivim total, dar în acelaşi timp ne punem întrebări legate de activitatea deputaţilor şi senatorilor PDL, care nu au avut şi nici nu vor avea, probabil, nici o reacţie în faţa acestui demers parşiv, care implică afaceri subterane”.

„Bătaia de joc trebuie să înceteze”

„Bătaia de joc trebuie se înceteze. Mii de timişoreni şi timişeni vor avea de suferit de pe urma acestei măsuri luată de puterea portocalie, al cărui singur scop este urmărirea intereselor de partid, nicidecum a oamenilor. Deşi actualii guvernanţi susţin că pricipala lor preocupare este creşterea nivelului de trai şi crearea de locuri de muncă, realitatea este cu totul alta. Această măsură va duce la disponibilizări în masă şi la reduceri salariale. Şi dacă această mult contestată acţiune a Guvernului Boc vine într-un moment delicat, nu putem să nu ne gândim la o altă iniţiativă a Executivului. Poate, pe viitor, timişorenii vor fi privaţi şi de Aeroportul Internaţional Traian Vuia din Timişoara, pentru că finul prezidenţial, Gheorghe Falcă, a încercat odată să lase Timişoara fără aeroport”, încheie Grindeanu.

„Sucursala Regională de Căi Ferate Timişoara (SRCF Timişoara) nu se desfiinţează”

„Sucursala Regională de Căi Ferate Timişoara (SRCF Timişoara) nu se desfiinţează, angajaţii urmând să îşi desfăşoare activitatea în mod normal, în continuare, şi din 3 noiembrie a.c. Menţionăm că în prezent la nivel central se poartă discuţii pe marginea programului de restructurare şi reorganizare a companiei, administraţia analizând mai multe variante de lucru. În momentul în care administraţia şi reprezentanţii sindicatelor vor agrea o variantă finală, care să aibă ca rezultat revitalizarea economică a companiei, aceasta va fi comunicată oficial”, spune Oana Brânzan, şefa Biroului de presă al CNCF CFR SA.
 

Comentarii

comentarii