Acasă Economic Alcatel-Lucent va angaja 200 de ingineri în Timişoara

Alcatel-Lucent va angaja 200 de ingineri în Timişoara

511
DISTRIBUIȚI

Alcatel-Lucent a inaugurat de curând, la Timişoara, o infrastructură de reţea LTE la cheie, funcţională, proiectată pentru integrare şi testare de software. Pentru a răspunde nevoilor în creştere ale furnizorilor de servicii interesaţi de tehnologia 4G, Alcatel-Lucent va angaja 200 de ingineri în Timişoara. Tehnologia LTE constituie o investiţie strategică pentru companie. În urma deciziei din 2009, centrul Wireless R&D din România este complet integrat în organizaţia globală R&D pentru tehnologia LTE.  Echipa R&D LTE end-to-end a fost formată şi îşi desfăşoară activitatea în România, specializându-se în integrare şi testare/validare de software. Astfel, centrul R&D de la Timişoara colaborează cu celelalte echipe de R&D la nivel global specializate în tehnologia LTE pentru a oferi soluţii de clasă mondială.
„Parteneriatele pe termen lung cu operatorii ne-au permis să înţelegem în profunzime provocările cu care se confruntă aceştia. Prin experienţa unică a Alcatel-Lucent în multi-tehnologie garantăm continuitatea serviciului şi trecerea fără probleme de la reţelele 2G/3G. LTE este o tehnologie cu acces flexibil care răspunde nevoilor pieţei şi soluţionează provocările operatorilor, iar Alcatel-Lucent oferă soluţia LTE end-to-end lider de piaţă care permite diminuarea costului total de proprietate, deblocarea de noi modele de business şi redefinirea experienţei utilizatorului final”, spune Raoul Ros, Preşedintele Alcatel-Lucent Europa de Sud-Est.
„Cea mai mare provocare pentru implementarea expertizei LTE în România a fost dată de realizarea primei platforme LTE la cheie, funcţională şi de angajarea de ingineri cu competenţe deosebite care să contribuie decisiv la eforturile noastre de R&D la nivel global. Am reuşit acest lucru într-o perioadă de timp foarte scurtă, ceea ce ne permite acum să fim complet operaţionali şi să colaborăm cu celelalte Centre de Excelenţă în dezvoltarea tehnologiei LTE răspândite în întreaga lume (SUA, Franţa, China, Marea Britanie şi Germania). De acum, ne vom orienta şi către absolvenţii de Politehnică (Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii şi Facultatea de Automatică şi Calculatoare), pentru care am prevăzut sesiuni de instruire structurate pe tehnologia LTE,” a adăugat Marius Mihailovici, Directorul Diviziei Wireless.
După ce a fost ales de către cinci clienţi, între care doi dintre cei mai mari furnizori de servicii din SUA, AT&T şi Verizon Wireless, pentru implementarea comercială a soluţiei, şi datorită implicării în peste 50 de proiecte pilot la client, Alcatel-Lucent este lider în tehnologia Long Term Evolution (LTE) şi joacă un rol central în direcţionarea evoluţiei spre tehnologia LTE. Prin intermediul Centrelor de Excelenţă din întreaga lume, inclusiv din România, Alcatel-Lucent oferă cel mai înalt nivel de suport clienţilor existenţi. Centrul R&D din România oferă suport pentru clienţi la nivel global, precum şi pentru furnizori de servicii în activităţi de testare derulate în regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA). Soluţia LTE a Alcatel-Lucent asigură o experienţă desăvârşită utilizatorului final, permiţându-i utilizarea simultană a mai multor aplicaţii multimedia, precum: navigare pe internet, conferinţe video în timp real, acces la fişiere foto /video, video streaming HD, colaborare şi distribuţie live.

Comentarii

comentarii